165.000 på dagpenge kom i job sidste år

24/01/2013 09:07

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

De seneste 12 måneder er 165.000 dagpengemodtagere kommet i job, mens 8000 er startet på en uddannelse. Det viser en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforenings blad Agenda. De mange på dagpenge fik et job i mindst fire uger.

Michael Svarer, der er professor ved Aarhus Universitet og vismand, mener, at tallene viser, at der er en forholdsvis stor omsætning af job på det danske arbejdsmarked.

- Vi kan se, at en betydelig andel af de ledige job besættes af personer, der har gået ledige, og der er således ikke kun tale om beskæftigede, der bare skifter job, siger Michael Svarer til Agenda og fortsætter:

- Den afgang fra ledighed til beskæftigelse, som vi oplever nu, svarer nogenlunde til det samme niveau, vi så i perioden 2005-2006.

Og netop 2005-2006 anses for et såkaldt "neutralt konjunkturår". Det betyder en ret normal situation, når det drejer sig om at finde beskæftigelse for ledige.

Arbejdsmarkedschefen i Frederikshavn, Flemming Søborg, mener ikke, at jobmarkedet er så stivfrossent, som det nogle gange påstås. Han siger, at der er job at finde for folk, der er geografisk og fagligt mobile.

- Vi har masser af jobskifter, og også ledige får del i de jobskifter. Vi har også set, at vores arbejdskraftreserve - personer, der har været ledige i mere end 13 sammenhængende uger - har taget et dyk ned det seneste år, siger han til Agenda.

Flemming Søborg påpeger dog, at selv om der er en smule tø på jobmarkedet, så er det dog stadig ret koldt for nogle grupper:

- Dem uden kvalifikationer, og også de unge, de har problemer med at hænge fast i ledighed. Derfor er det helt afgørende, at vi får opkvalificeret disse grupper, siger arbejdsmarkedschefen til Agenda.

Han understreger, at det er vigtigt, at man er villig til at flytte sig:

- Og ikke være kræsen, hvis man skal finde et job. Man skal jo starte et sted, lyder det fra Flemming Sørensen.

/ritzau/