17-årig æresvoldsoffer holdes bag lukkede døre

Den 17-årige palæstinensiske pige, som angiveligt blev udsat for mishandling og frihedsberøvelse af sin familie i marts, afgiver torsdag forklaring i Retten i Glostrup.

Men det bliver bag lukkede døre.

Dermed får sagens tiltalte, pårørende og pressen ikke hendes side af sagen at høre.

- Vi mener, at pigen vil blive udsat for unødig krænkelse, og samtidig er hun mindreårig, siger dommer Anne Berg og fastslår:

- Hun er bange.

Pigens forældre samt onkel og moster er tiltalt for den grove vold og frihedsberøvelsen. Sagen drejer sig om såkaldt æresrelateret vold, hvilket der dog ikke findes nogen paragraf for i straffeloven.

4. marts i år blev pigen ifølge anklageskriftet holdt fanget i cirka tre timer på onklen og mosterens bopæl i Taastrup ved København.

Her skulle onklen have beordret hende til at tage tøjet af, pisket hende med et bælte og strammet bæltet så hårdt om hendes hals, at hun nær var blevet kvalt.

Moren var ifølge anklagerne også til stede under dele af mishandlingen, og hun skulle have klippet sin forslåede datters hår af.

Dagen igennem har de tiltalte tegnet et billede af en ung pige, som gentagne har løjet om sin færden.

Hendes venskab til en dansk dreng - der i virkeligheden var et kæresteforhold - har ikke været et problem for familien, er det lydt, men ifølge forældrene var drengen dårligt selskab.

Han røg både hash og fik pigen til at pjække fra skole, forklarede faren foran de mange venner og pårørende, der var mødt talstærkt op på tilhørerrækkerne.

Tilbage i februar opdigtede pigen, ifølge sin familie, en historie om, at hun var blevet bortført af en mand, mens hun i virkeligheden var hos sin kæreste.

Men også på den skæbnesvangre 4. marts blev hun afsløret i en løgn, da hun pjækkede fra skole.

Da pigens forældre senere samme dag hentede hende på Nørrebro, nægtede hun ifølge faren at fortælle, hvor hun havde været.

Efterfølgende blev hun kørt til onklen og mosterens bolig i Taastrup ved København, hvor den påståede mishandling og frihedsberøvelse altså fandt sted.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip