1700 privatfly lander i Davos

Omkring 1700 privatfly lander i Schweiz i denne uge, når milliardærer, politikere og erhvervsledere flyver til møde i Davos i privatfly for at drøfte blandt andet den globale opvarmning, viser tal fra den amerikanske tv-kanal CNN.

I alt ventes omkring 2500 ledere og fremtrædende personligheder fra en lang række af verdens lande at deltage i den prominente konference i Davos i dagene 21.-24. januar.

Der ankommer så mange gæster i privatfly, at de schweiziske myndigheder har åbnet en militær flyveplads i forbindelse med "det verdensøkonomiske forum."

Fra den militære lufthavn vælger mange at rejse videre til selve konferencen i helikoptere i stedet for at køre i bus eller bil.

På konferencen ventes deltagerne at få mange indtryk af, hvordan det internationale samfund udvikler sig, ligesom der bliver drøftet mulige økonomiske og politiske kursændringer i forhold til verdens brændpunkter og de store internationale udfordringer som blandt andet udslippene af drivhusgasser.

Også de teknologiske fremskridt er på dagsordenen, og eksperter siger, at udviklingen på IT-området vil eksplodere og begynde at gå 10 gange hurtigere end under internet-boomet i 1990'erne.

Eksperter advarer samtidig om, at udviklingen også skaber større og større sikkerhedstrusler.

- Det, der skete med internettet i 1990'erne skal ganges med 10, når det gælder det, der sker i dag, siger John Chambers, som leder teknologigiganten Cisco.

- Hver virksomhed, hvert land, hver person vi blive digital, og det vil ændre samfundet for altid, siger han.

Stifteren af PayPal, Max Levchin, pointerer, at it-udviklingen vil ske i både industriområder og tilbagestående landområder.

- En barfodslæge i Kina vil for eksempel bruge Google briller og vil uden en eksamen have adgang til enorme mængder af data. Dette er den mest spændende tid, man kan leve i, siger han.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip