17.000 flere offentligt ansatte end under Nyrup

Udvidelsen af den offentlige sektor under højkonjunkturen var så massiv, at antallet af offentligt ansatte steg med raketfart – fra et niveau omkring 730.000 til 780.000 ansatte i foråret 2010, da ansættelsesfesten stoppede.

Siden er beskæftigelsen i det offentlige faldet med omkring 30.000 personer. Der er således stadig 17.000 flere beskæftigede i det offentlige, end der var for ti år siden.

Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik forlyder det på agenda.da.dk.

Dykker man længere ned i tallene viser de, at der inden for de to store kerneområder, sundhedsvæsen og undervisning, i dag er flere ansatte end for ti år siden. Næsten 18.000 flere ansatte i sundhedsvæsenet og godt 3.000 flere ansatte i undervisningsområdet.

I regeringens 2020-plan er det forudsat, at det offentlige forbrug ikke må vokse med mere end 0,8 procent om året frem mod 2020. Venstre har i stedet foreslået, at der indføres nulvækst i den offentlige sektor.

Krakas beregninger
Tænketanken Kraka har regnet på, hvad det vil betyde for beskæftigelsen i den offentlige sektor, hvis der indføres nulvækst. De sidste ti år har lønstigningerne i det offentlige, været større prisstigningerne på de varer- og tjenesteydelser, som det offentlige køber i det private erhvervsliv.

Kraka antager, at den udvikling fortsætter, og at den andel, som det offentlige køber i det private er konstant frem mod 2020, og det betyder, at beskæftigelsen vil falde i det offentlige med 25.000 personer som følge af kravet om nulvækst.

Læs mere på agenda.da.dk

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip