18 gaderøvere leverede til giganthæler

Efterforskningen af en stor sag om groft organiseret hæleri af stjålne varer til Irak - den såkaldte Iraq Posting-sag - har bragt Københavns Politi på sporet af en kriminel organisation af gaderøvere.

Indtil videre er 18 personer blevet anholdt. 12 af dem er tidligere blevet varetægtsfængslet, og torsdag var yderligere to for en dommer, som fængslede dem i 14 dage, oplyser vicepolitiinspektør Tommy Laursen fra Københavns Politis station Bellahøj.

- Det er vores opfattelse, at de anholdte har været en del af en velorganiseret kriminel organisation. De unge mennesker har røvet iPhones og andre effekter, som de har leveret videre til hælere i Iraq Posting, siger Tommy Laursen.

Efterforskningen af de 15-20 paller med tyvekoster, der i februar blev afsløret hos firmaet Iraq Posting i Valby, har ledt politiet på sporet af, at nogle af disse hælervarer stammer fra gaderøverier.

De foreløbig 18 anholdte er sigtet for 33 gaderøverier, men der kan komme flere forhold til, og Tommy Laursen oplyser, at politiet fortsat jagter gaderøvere.

Anholdelserne er sket i løbet af de seneste to måneder. I et tilfælde er der tale om en person under 14 år.

Der er ikke tale om tilrejsende folk. De sigtede er alle bosiddende i København.

I sagen om hælercentralen er to mænd varetægtsfængslet. Torsdag blev yderligere to formodede hælere afhørt og sigtet i sagen. De blev bagefter sat på fri fod.

Københavns Politi oplevede i november, december og januar en stor stigning i antallet af gaderøverier i København.

Men med de mange anholdelser ser omfanget af alvorlige gaderøverier i politikredsen ud til at være faldet mærkbart, oplyser Tommy Laursen.

- Hvor vi tidligere havde flere gaderøverier om dagen, har vi i øjeblikket ikke nogen, siger Tommy Laursen.

I efterforskningen af Iraq Posting-sagen venter politiet blandt andet på at få en 40 fods container hjem fra Jordan.

Politiet mener, at kæmpecontaineren kan være fyldt med mobiltelefoner, computere og andre hælervarer, der stammer fra tyverier, røverier og indbrud i Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip