18 ledige skal i virksomhedspraktik og i styrke- og cykeltræning

18 ledige i Kolding Kommune skal huske at slappe af i sommerferien, for til august, når ferien er slut, bliver møderne på jobcentret udskiftet med virksomhedspraktik, kombineret med styrke- og cykeltræning i 3 måneder.

Projekt "Jeg vil – Jeg kan" er et nytænkende projekt, der skal give ledige mental og fysisk styrke og samtidig gøre dem parate til et job på det ordinære arbejdsmarked.

Projektet afsluttes med en cykeltur fra Kolding til cykelentusiasternes favoritbjerg, Alpe d´Huez i Frankrig.

- Det er et forholdsvist nyt koncept som har dokumenteret effekt. Resultaterne fra andre kommuner, der allerede har afprøvet konceptet, er rigtigt gode. Det er næsten 40 procent af deltagerne der efterfølgende er kommet i arbejde, fortæller Kjeld Kjeldsen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune.

Tallene der henvises til, stammer fra Herning og Silkeborg kommuner. Efter projektets afslutning viser statistikken fra de to kommuner, at 27 procent af deltagerne i Herning og hele 47 procent i Silkeborg, efterfølgende er kommet i arbejde.

Undersøger effekt og indsamler erfaringer

Det er Kolding Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg der har godkendt investeringen i projektet, et færdigt koncept, som kommunen køber af virksomheden Forward Presence.

- Det overordnede formål med projektet er samtidig, at undersøge og indsamle erfaringer med kombinationen af motion og virksomhedspraktik. Hvis det er en effektiv måde at hjælpe ledige i arbejde, eller tættere på arbejde, så vil Jobcenter Kolding kunne bruge erfaringerne når der skal udvikles projekter i fremtiden, fortæller Kjeld Kjeldsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip