18 savnes fortsat efter færgebrand i Adriaterhavet

18 mennesker, der kort efter jul var om bord på den udbrændte færge Norman Atlantic under en sejlads fra Grækenland til Italien, savnes fortsat.

Det oplyser anklagemyndigheden i den italienske by Bari.

Det italiensk-indregistrerede skib tilhørte et græsk rederi, og det brød i brand den 28 december. Langt over 400 mennesker blev reddet, men 11 mistede livet.

Blandt de, der fortsat savnes, er to italiensk lastbilchauffører, en tysk kvinde, 13 passagerer fra Grækenland og Tyrkiet samt to flygtninge fra Syrien.

Branden brød ud på et af de nederste bildæk, da færgen i hårdt vejr lå ud for Korfu. Færgen drev derefter rundt uden el i det oprørte hav.

Redningsmandskab fra Italien og Grækenland var 36 timer om at evakuere de ombordværende.

Anklagemyndigheden i Italien har hele tiden haft mistanke om, at flere end de 11 var omkommet ved ulykken. Efterforskerne hæftede sig blandt andet ved, at der var flere mennesker om bord, end passagerlisten viste.

Norman Atlantic var en 177 meter langt færge, som var i stand til at fragte 880 passagerer. Skibet blev færdigbygget og leveret i 2009.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip