1864-stjerne: DR er den bedste læreplads

Æblet falder ikke langt fra stammen. Heller ikke i skuespillerfamilien Sætter-Lassen.

Som 10-årig kunne Jens se sin far, Søren Sætter-Lassen, på tv-skærmen i dramaserien "Bryggeren".

I dag - 18 år senere - er sønnen Jens Sætter-Lassen selv kommet under DR's drama-vinger.

Den 28-årige skuespiller har nemlig fået en af hovedrollerne som den intellektuelle og følsomme bror Peter i den nye søndagssatsning, "1864", der er instrueret af Ole Bornedal.

En stor mulighed for den unge skuespiller - men også lidt angstprovokerende.

- I starten var jeg meget nervøs, når jeg skulle på arbejde. Det er en kæmpestor serie, og der er store forventninger. Men man bliver nødt til at se det som et arbejde, for man kan ikke hele tiden tænke "ej, hvor er det vildt". Man er nødt til at fokusere på de enkelte opgaver, man skal løse, så det ikke løber af med én, siger Jens Sætter-Lassen.

Men selvom sommerfuglene og begyndernerverne fyldte meget i starten, gav det at være med i så stor en produktion den unge skuespiller masser af gode tip og erfaring med i bagagen.

- Det har været den bedste læreplads for mig, med så mange dygtige skuespillere og en stor gennemgående rolle i en DR-serie. På et skuespillermæssigt plan har jeg flyttet mig utrolig meget og tager virkelig mange ting med mig fra serien, siger Jens Sætter-Lassen og uddyber:

- Jeg har fundet en anden ro i mit arbejde, og jeg har lært meget af at være sammen med de lidt ældre skuespillere og bare se, hvordan de agerer på et set. Se og opleve, hvordan man overhovedet tackler sådan en opgave her, og hvordan man forbereder sig til det.

Også personligt har oplevelsen givet skuespilleren selvtillid.

- Jeg har nok fået en større tro på mig selv ved at kunne se, at jeg har kunnet klare sådan en stor opgave, siger Jens Sætter-Lassen.

Første afsnit af "1864" sendes søndag den 12. oktober på DR1. Serien løber over otte afsnit.

Newspaq

 

Dagens Gossip