19-årige Mads bevæger hele internettet med sin musik: “Det er ingen forhindring, at jeg er døv”

Han har sin egen youtube-kanal. Han oversætter musik til både dansk og internationalt tegnsprog, og så er han en inspiration for både hørende og døve.

19-årige Mads Godtfredsen finder nemlig helt ind i de inderste lag af følelsesregisteret, når han oversætter og skaber musik for alle.

- Det er min store drøm at få det så bredt ud som muligt, siger han til Dagens.dk.

Mads er født døv, men fik som 10-årig lavet en operation, der betyder, at han kan ane en smule musik, og det gør det muligt for ham at oversætte de følelser, der opstår i ham selv.

- Jeg prøver at fange de følelser, jeg selv har haft som ung og stadig har. Det er mest mit kærlighedsliv, jeg bruger i sangene, fortæller Mads til Dagens.dk.

Til daglig bor han på højskolen Castberggård i Jylland, hvor han sammen med 16 andre døve mennesker lærer om livet, og hvordan man skal tackle sine drømme fremadrettet. Til sommer er det slut, og så rykker Mads tilbage til København, hvor han stammer fra.

På skolen tror de også på Mads. Så meget, at de er overbeviste om, at Mads nok skal nå rigtig langt. Alligevel har han en plan B klar, hvis fremtidsdrømmene glipper, og så vil Mads være murer.

- Jeg ser ingen forhindringer. Jeg mener, jeg kan opnå det, jeg gerne vil, siger han til Dagens.dk.

Og selv om plan B er klar, så er det langt fra sikkert, det er der, Mads ender, for for nylig optrådte han for mere end 200 mennesker på skolen. Og det var en bragende succes.

Og en bragende succes er Mads også på både Youtube og Facebook, hvor folk på sociale medier mener, at Mads er en stor inspiration.

Det mener Dagens.dk også. Vi liker god karma. Og vi liker Mads helt vildt.

Du kan se en af hans sange lige her:

 

Dagens Gossip