20 børn fra norden fortsat indlagt med diarré

Børnene blev indlagt mandag, efter at have pådraget sig en svær grad af maveonde. Hvordan børnene blev syge er endnu uklart.

I alt 30 børn fra Star Tour-hotellet Blue Village Pascha Bay blev indlagt mandag, og af dem er ti udskrevet igen.

»De 20 børn meldes alle i bedring, og de ventes at blive udskrevet i løbet af tirsdagen,« siger salgsdirektør Stig Elling fra Star Tours.

Af de 20 børn, der fortsat er indlagt, er fire af dem danske. Hotellets ledelse er fortsat på bar bund i forhold til, hvad der kan have forårsaget sygdomsudbruddet.

Star Tour har nu taget sine forholdsregler.

»Vi har fortsat ikke noget nyt om, hvad der ligger bag, men i og med at kun børn er ramt, ser vi på de steder, hvor børnene færdes. Vi har som en forebyggende foranstaltning været ude og desinficere fællesarealer, og køkkenet er også blevet desinficeret,« siger Stig Elling.

Der er blevet taget prøver for salmonella, og disse prøver har vist sig negative.

Stig Elling tilføjer, at der ikke tidligere har været problemer med hotellet.

»Det er et meget veldrevet hotel med skandinavisk management, det er et af vores flagskibe,« siger Stig Elling, der stærkt beklager situationen.

»Det er meget ulykkeligt, specielt fordi vi har med børn at gøre,« siger han.

En af de berørte familier siger til det norske netmedie VG.no, at hotellet har håndteret situationen meget professionelt.

»Der bliver taget prøver fra swimmingpool og af maden. Jeg er også imponeret over den behandling, vi har fået på sygehuset,« siger norske Cecilia Røsholm, der er mor til en fire-årig pige, som er indlagt med diarre og mavesmerter.

»Min datter er nok en af dem, som er allerhårdest ramt,« siger Cecilia Røsholm ifølge vg.no.

Datteren får drop, da hun ikke kan holde vådt eller tørt i sig, og hun er nu i gang med den syvende antiobiotikakur.

Cecilia Røsholm har forsøgt at finde ud af, hvad datteren har indtaget de seneste døgn, og hun udelukker ikke, at det kan være slush ice eller pizza, som kan være årsagen.

 

Dagens Gossip