20 redningsarbejdere søger efter danske Joey

»Det går udmærket. Rent logistisk fungerer alt, som det skal. Vi er ude at gå i terrænet,« siger politiinspektør Johan Barkman, som står i spidsen for eftersøgningen.

Siden den dengang 19-årig dansker blev væk, er svensk politi blevet skarpt kritiseret for dets eftersøgningsarbejde, og derfor blev redningsmandskab og udstyr fløjet ud til området søndag for at kunne genoptage eftersøgningen.

Flyveturen og klargøringen af udstyret har dog også betydet, at de først for alvor er kommet i gang mandag, forklarer Johan Barkman. Her vil de være indtil fredag, hvor politiet tager stilling til, om eftersøgningen skal fortsætte. Barkman forventer dog, at man vil søge efter danskeren nogle uger endnu.

Kritikken fra Rikspolisstyrelsen til Norrbottens Politi går ifølge BT blandt andet på, at svensk politi var for lang tid om at sætte eftersøgningen af Joey Ravn i gang, samtidig med at eftersøgningsområdet var alt for lille. Derudover blev norsk politi ikke alarmeret, selvom der var en stor sandsynlighed for, at Joey Ravn kunne have gået de 20 kilometer fra Allak-toppen til Norge.

Svensk politi forventer dog ikke at finde Joey Ravn i live.

»Det er svært at finde et lig, der har været væk i et år. Jeg kan ikke sige, at der er større chancer for at finde ham nu, men vi vil gøre alt for, at det lykkes. Forhåbentlig er der mindre sne og vand nu end sidste år, hvilket kan gøre det muligt at finde ham,« sagde politiinspektør Johan Barkman fra Norrbotten Politi til den svenske avis nsd.se forud for den ny eftersøgning.

 

Dagens Gossip