20 tegn på, at du voksede op i 90'erne

Det var tiden med det gryende internet og tyggegummi-pop. Fordybelse i de små ting og timelange lege med Slinkyer og yoyo'er.

Her er 20 ting, som kendetegner folk, der var børn i 90’erne.

1) I stedet for at reagere med væmmelse - som du egentlig burde - bliver du nostalgisk, når du hører sangen “Cotton Eye Joe”. Det har du i øvrigt først som voksen lært, sangen hedder. I 90’erne troede du, den hed Cotnajdjo”.

2) Du er helt med på, at kamellort og blå ugler hverken er animalske ekskrementer eller en dyreart.

3) Når geografilæreren rullede kortet ned, begyndte han/hun altid med “Ja, altså… Østtyskland herovre eksisterer jo så ikke mere”.

Læs også: Til alle, der er født i 40-, 50-, 60- og 70'erne: Læs dette

4) Hvis du havde ældre søskende, flegnede de med statsgaranti ud over Tæskeholdet. Du forstod ikke helt, hvorfor de grinte af Jan Gintberg, som råbte i en megafon.

5) Urge! Og ja, den giftigt-grønne læskedrik får vist endda en revival nu! Så venter vi bare på, at nogen genopdager klar Cola.

6) Også Zapp-isen er blevet genintroduceret. Den fik dig til at vrinske af fryd med sine futuristiske farver og karamelsmag, når dine forældre slæbte dig med i kiosken.

7) Hvis du er pige, har du på et eller andet tidspunkt fordelt rollerne som Scary Spice, Baby Spice, Posh Spice, Sporty Spice og Ginger Spice mellem dig selv og dine veninder. Det er ikke sikkert, det faldt ud efter dit ønske eller til din fordel - men der blev skrålet med i hårbørsten alligevel.

Læs også: Ti klassiske fænomener, dine børn aldrig vil forstå

8) Du følte dig som ballets dronning den dag, du fik dine første plateausko. Også selvom de ikke var buffallos, og de derfor var noget tungere at rende rundt i… og du muligvis fik seneskedehindebetændelse i skinnebenene, fordi du insisterede på at have dem på, når du skulle på vandring på lejrskolen. Måske er det bare mig?

9) Du husker dit første møde med en smiley som noget morselignende kryptisk og en smule eksotisk
:-)

10) På et eller andet tidspunkt har du siddet på skolen eller biblioteket - som var nogle af de eneste steder, du havde adgang til både computer og internet - og hoppet ind på Ofir-chatten. Det var sådan en magisk verden, hvor man kunne skrive med folk, man aldrig havde mødt. Og så sad der jo rent faktisk nogen i den anden ende. Vildt!

11) Du kender værdien af samleobjekter så som plastiksutter, du kunne have i en snor om halsen og Caps, som du både kunne købe, bytte eller spille dig til. Nå ja - og Beverly Hills-klistermærkerne fra tyggegummipakkerne var jo heller ikke helt uden værdi i skolegården.

Læs også: 10 læsere fortæller: De mest akavede ting jeg har hørt under sex

12) Det er næsten uundgåeligt, at du har haft et crush på enten Leonardo DeCaprio eller Kate Winslett. Og hvis du er en tøs, har du helt sikkert flæbet utrøsteligt til Titanic i biffen.

13) Du kendte - og kan muligvis stadig huske - navnene på bandmedlemmerne i Take That, Backstreet Boys og Hanson. Og boybands var jo vildt unikke. De lignede slet ikke hinanden. Overhovedet!

14) Du har set omtrent 3000 genudsendelser af tv-serien Alletiders Barnepige (The Nanny) og udbryder et nasalt “Oh, Mr. Sheffield!”, hver gang snakken falder på serien. Det samme gælder serier som Rap Fyr i LA og Spin City.

15) De første spæde skridt til den nye teknologiske tidsalder blev taget med en tamagochi. Et insisterende, hjælpeløst og kronisk krævende lille kræ, som skulle fodres, leges med og luftes i tide og utide. De voksne havde til gengæld minus forståelse for vigtigheden af at passe på et digitalt dyr.

Læs også: 10 ekstremt irriterende mandetyper

16) Du har et hav af gange hørt dine forældre ytre ordene: Hop af internettet, jeg skal bruge telefonen.

17) Ugens højdepunkt var søndag morgen. Her var der ubegrænset lov til at se fjernsyn, og den stod på Snurre Snups Søndagsklub og Ninja Turtles. Yeah! Og “Det’ Pinky og så Brain, der’ ude på togt igen - den ene er den kloge, den anden av for den”.

18) Drengene legede faktisk med dukker. Action Force-soldaterdukker.

Læs også: 9 ekstremt irriterende kvindetyper

19) Du kan teksten til Dub-i-dub, Barbie Girl og Hit me baby one more time.

20) Du kan huske en tid, hvor du kunne få timevis til at gå med en yoyo eller en Slinky. Det var uavanceret og analogt. Det hele var bare lidt mere enkelt, ikke?