200 betjente skal fra København til Jylland

Over de næste to år skal politikredsene i Danmark finde en mere lige fordeling af ansatte.

Frem mod 2015 skal politikredsene i København og Nordsjælland nemlig skære 200 betjente ud af styrken. Deres stillinger skal nemlig oprettes i andre politikredse.

- Det er bestemt ikke, fordi der er for mange betjente i København - tværtimod, siger formand for Politiforbundet Peter Ibsen til Ritzau.

Men alligevel er løsningen rimelig, indrømmer han.

- Der er lavet en personalefordelingsplan, der har vist, at denne flytning af personale vil være mere ligelig i forhold til arbejdstryk og arbejdsstyrke i de forskellige kredse, siger Ibsen.

Det er blandt andet Sydsjælland og Lolland Falsters Politi samt Syd- Sønderjyllands Politi, der får glæde af den såkaldte allokation, der vil fjerne 200 betjente fra hovedstadsområdet og Nordsjælland samt en lille del af styrken fra Østjyllands Politi.

- Det svarer til at fordele smørret ligeligt på et stykke brød. Så set i en større sammenhæng er det svært at være utilfreds med løsningen, siger Peter Ibsen.

For Københavns Politi betyder flytningen af stillingerne, at der er ansættelsesstop. Styrken i hovedstaden skal reduceres fra 2900 ansatte til 2700 i løbet af de næste to år.

Politidirektør Thorkild Fogde kan ikke garantere, at man ikke også bliver nødt til at gennemføre fyringer.

- Det er for tidligt endnu at vurdere, om der bliver behov for afskedigelser, men vi forsøger at klare os igennem uden, siger han til Ritzau.

Det er Rigspolitiet, der har undersøgt, om politikredsene i Danmark har en ligelig fordeling imellem arbejdsbyrden og antal ansatte.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip