200 deltog i antiislamisk demonstration i Oslo

Knap 200 mennesker var mødt frem i Oslo, da Pegida-bevægelsen for første gang holdt demonstration i Norge.

Pegida - der står for Patriotiske Europæere mod Islamisering af Vesten - har tidligere gennemført flere demonstrationer i Tyskland, og en aflægger i Norge forsøger nu at samle opbakning om en dagsorden mod islam og indvandring.

Mens de omkring 200 mennesker befandt sig i området omkring rådhuset i Oslo, gik en moddemonstration med 500 mennesker fra Youngstorget til Stortinget.

- Jeg har en besked til Pegida: I siger, at I er modstandere af jihadisterne, men I er mere ens end I tror, sagde Bjørnar Moxnes, der er leder af partiet Rødt og talte for de demonstranter, der var samlet for at vise modstand mod Pegida.

- I slås mod det samme vrangbillede af islam, som jihadisterne kæmper for, sagde Moxnes og betegnede de to grupper som "hinandens nyttige idioter".

Max Hermansen, der er initiativtager til Pegida-demonstrationen i Oslo, mener at kritik af islam og muslimsk indvandring for ofte bliver mødt med kritik.

- Uanset hvad vi forsøger at sige om denne "elefant i rummet" - muslimsk indvandring - bliver vi mødt med en masse skidt, selv om vi prøver at deltage på en saglig måde, sagde han inden demonstrationen til tv-stationen NRK.

Ikke desto mindre fik norsk TV2's reporter, der har pakistansk baggrund, dette svar da han spurgte en mand om, hvorfor han var mødt op til Pegida-demonstrationen:

- Jeg viser min afsky mod muslim-djævle som dig. Sådan en indvandrer-skid som dig.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip