2012 blev et godt år for Fredericia Havn

Associated Danish Ports (ADP), der ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart, havde i 2012 en godsomsætning på omkring 12 millioner tons.

- Godsomsætningen udvikler sig fornuftigt, selvom markedet fortsat svinger meget. Der er godstyper, der ligger stabilt og flere godstyper, der viser vækst. Det er godt for et år, hvor vi kunne konstatere, at det stadig ikke gik fremad for erhvervslivet, og at vi måske ikke har set det værste endnu, siger administrerende direktør for ADP, Jens Peter Peters.

Fredericia har fortsat vækst på containere

Det går godt for containerhåndteringen i Fredericia. Trods et stagnerende marked var væksten på 12 procent.

Flere positive tendenser på Fredericia Havn

Et andet forretningsområde, hvor den centrale beliggenhed er en klar fordel for kunderne, er RO/RO, som hovedsageligt drejer sig om gods i lasttrailere. Med flere ugentlige afgange til Baltikum betyder den øgede mængde på næsten 5 %, at Fredericia Havn er det rigtige valg som omdrejningspunkt for samhandlen med Baltikum og Rusland.

Landbrugssektoren benytter også Fredericia Havn. I slutningen af 2012 havde ADP den største kornudskibning fra Fredericia med 77.000 tons korn til Saudi Arabien.

 

Dagens Gossip