21-årig sexkrænker tiltalt for 86 nye sager

Sexkrænkelser på nettet af 86 piger på Sjælland er blot almindelig snak mellem unge, og anklagerne om ulovlig tvang ved afpresning var en spøg og ikke alvorligt ment.

Sådan lyder forsvaret for en 21-årig jurastuderende, som tirsdag sidder på anklagebænken ved Retten i Lyngby, hvor han er tiltalt for 116 forhold af enten blufærdighedskrænkelse, ulovlig tvang eller sex med mindreårige.

- Han har hele tiden nægtet sig skyldig i alle forhold på nær et, hvilket jeg ikke vil uddybe nærmere, da han selv vil forklare det i retten, siger den 21-åriges forsvarer, Karl Kristian Madsen, til Ritzau.

Hovedparten af de 86 piger var i alderen 12 til 14 år, da den 21-årige blandt andet skrev, "at se dig i bh ville få mig til at sperme som en vulkan" til en 13-årig og "kan også godt bruge din lille stramme våde mis" til en 14-årig.

- Han erkender, at han har skrevet de citater, som står i anklageskriftet, men det springende punkt er, om det er blufærdighedskrænkende i dagens Danmark, forklarer advokaten.

- Min klient siger, at de sætninger er ganske almindelig korrespondance imellem unge på nettet, siger Karl Kristian Madsen, der mener, at pigerne har "spillet tilbage med stort set samme sprogbrug".

Den 21-årige fik kontakt til pigerne på internettet via Arto, Messenger og Skype. Efter en indledende chat er de blevet lokket eller presset til seksuelle handlinger foran et kamera, ifølge advokaturchef Margit Wegge ved Nordsjællands Politi.

Når pigerne efter kortere eller længere tid sagde stop, truede han dem angiveligt med at offentliggøre nøgenbilleder, medmindre de udførte seksuelle handlinger for ham.

Men anklagen om ulovlig tvang er en misforståelse, mener den 21-årige ifølge sin advokat.

- I forhold til ulovlig tvang siger min klient, at han i ingen af forholdene alvorligt har ment, at han ville tvinge pigerne til noget, siger Karl Kristian Madsen.

- Han har sagt, at han ville sende billeder eller tekster ud, og når de så har sat ham stolen for døren, så har han sagt, at det ikke var alvorligt ment og nærmest en spøg, forklarer han.

Den 21-årige blev i november 2012 idømt en straf på ni måneders fængsel, hvoraf han skulle afsone de tre med det samme. Resten af straffen blev gjort betinget af, at han gennemgik et sexologisk behandlingsforløb.

Han har taget imod behandlingen, men den jurastuderende er blevet forhindret i at modtage den, fordi han har siddet varetægtsfængslet på grund af de nye sigtelser.

- Det, finder jeg, er et meget stort problem, at man ikke for længst har iværksat en behandling af min klient, siger forsvarsadvokaten.

Der forventes dom i sagen i slutningen af september.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip