21-årige Nicolai gør op med tabu: "- Det er jo bare en pose"

19/07/2014 12:12

Peter Mathiasen

Nyheder
- Tabu eller ej, mit navn er Nicolaj og jeg har stomi. Sådan skriver 21-årige Nicolai Brusendal på sin Facebook-profil. Sammen med teksten har han uploaded et før og efter-billede billede, som viser ham i bar overkrop. - Sådan ser det ud efter operationen og nu, skriver han. Læs også: Denne modige kvindes bikini-billede hyldes på nettet - se her hvorfor Billedet er blevet delt mere end 3.000 gange, fået flere end 25.000 opadvendte tommelfingre, og mere end 1.200 danskere har hyldet hans mod og hans åbenthed. Nicolai er én af de mange danskere, der lider af en sygdom, som gør ham afhængig af en stomipose. Men mange danskere har svært ved at forholde sig til stomister, og derfor har Nicolai besluttet sig for at tage kampen op mod tabuet og den uvidenhed, han møder blandt danskerne. - Det er jo bare en pose. Os, der har stomi, er grunden til, at det er tabu. Vi er sky over for det og tør ikke fortælle om det, siger han til TV2's hjemmeside. Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning Men Nicolai Brusedal er ikke den første, der tager kampen op mod tabuet. Den smukke 23-årige englænder Bethany Townsend nedlagde de sociale medier i begyndelsen af juli, da hun postede et billede af sig selv i bikini med sin stomipose. Nicolaj Brusendal fortæller TV2, at han for under et år siden blev opereret og fik stomi. - Beskeden var få stomi eller dø. Og lige der tænkte jeg faktisk, at så ville jeg hellere dø. Jeg er en gut, der altid har trænet og været glad for at rende rundt i bar overkrop. Sådan lidt smart i en fart. Jeg tænkte, at jeg ville miste alt, hvad jeg stod for, siger han til hjemmesiden. Da operationen var opstået, var han ikke tryg ved at forlade sig hjem, fordi han var nervøs for, om stomiposen ville blive løs falde af. Men siden har Nicolai Brusedal genoptaget sin træning, og derfor viser han nu sin overkrop frem på Facebook. - Jeg er meget, meget åben. Og nu hvor det var den eneste vej for mig, må jeg få det bedste ud af det, siger han til hjemmesiden. - Det er trist, hvis man lader sit liv begrænse af det. Der er mange med stomi, der ikke tør tage på en charterferie, fordi de ikke vil vise sig frem. Se billedet hér:

Mest læste i dag

- Tabu eller ej, mit navn er Nicolaj og jeg har stomi.

Sådan skriver 21-årige Nicolai Brusendal på sin Facebook-profil.

Sammen med teksten har han uploaded et før og efter-billede billede, som viser ham i bar overkrop.

- Sådan ser det ud efter operationen og nu, skriver han.

Læs også: Denne modige kvindes bikini-billede hyldes på nettet - se her hvorfor

Billedet er blevet delt mere end 3.000 gange, fået flere end 25.000 opadvendte tommelfingre, og mere end 1.200 danskere har hyldet hans mod og hans åbenthed.

Nicolai er én af de mange danskere, der lider af en sygdom, som gør ham afhængig af en stomipose.

Men mange danskere har svært ved at forholde sig til stomister, og derfor har Nicolai besluttet sig for at tage kampen op mod tabuet og den uvidenhed, han møder blandt danskerne.

- Det er jo bare en pose. Os, der har stomi, er grunden til, at det er tabu. Vi er sky over for det og tør ikke fortælle om det, siger han til TV2's hjemmeside.

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

Men Nicolai Brusedal er ikke den første, der tager kampen op mod tabuet. Den smukke 23-årige englænder Bethany Townsend nedlagde de sociale medier i begyndelsen af juli, da hun postede et billede af sig selv i bikini med sin stomipose.

Nicolaj Brusendal fortæller TV2, at han for under et år siden blev opereret og fik stomi.

- Beskeden var få stomi eller dø. Og lige der tænkte jeg faktisk, at så ville jeg hellere dø. Jeg er en gut, der altid har trænet og været glad for at rende rundt i bar overkrop. Sådan lidt smart i en fart. Jeg tænkte, at jeg ville miste alt, hvad jeg stod for, siger han til hjemmesiden.

Da operationen var opstået, var han ikke tryg ved at forlade sig hjem, fordi han var nervøs for, om stomiposen ville blive løs falde af. Men siden har Nicolai Brusedal genoptaget sin træning, og derfor viser han nu sin overkrop frem på Facebook.

- Jeg er meget, meget åben. Og nu hvor det var den eneste vej for mig, må jeg få det bedste ud af det, siger han til hjemmesiden.

- Det er trist, hvis man lader sit liv begrænse af det. Der er mange med stomi, der ikke tør tage på en charterferie, fordi de ikke vil vise sig frem.

Se billedet hér: