27-årige Christina: Fitnesslivsstilen har ødelagt mig

Ser jeg et år tilbage, så husker jeg en glad, frisk og overskudsagtig pige. Den her pige var begyndt at spise sundt, motionere (både løb, styrketræning, crossfit, yoga og lange gåture), men fandt stadigvæk plads til byture, slikhygge, biografure osv. Selv da hun kom ud for en ulykke, og kom slemt til skade med ryggen – holdt hun hovedet højt, fokuserede på en balanceret kost og gik en masse ture, da det var det hun kunne holde til. Hun nød at motivere og inspirere andre til at ændre deres livsstil også – men det var kun en lille del af hende.

Størstedelen af tiden var hun utrolig social, brugte meget tid med familien – og tog gerne en tur hjem til Mors (hvor hun kommer fra), for at hygge med gamle veninder og familien. Hun læste bøger inden sengetid, hendes hjem var altid rent og ordentlig, og hun var god til at planlægge hendes tid, så hun havde tid til alle inkl. sig selv.

DET VAR BARE ET ÅR SIDEN …
 
Fokus ændrede sig, og fitness blev mit liv. Kosttilskud, træning hver dag (KUN styrke), faste måltider – på faste tidspunkter, mad afmålt i gram, kalorier og makrofordeling, ingen alkohol, ingen byture, biografture blev en sjældenhed, ingen cafeture, ingen champagne nytårsaften, ingen sociale aktiviteter i hverdagene, ingen spontane ture hjem til Mors. En hel ny levestil, hvor fokus KUN lå på træning og mad. Og hold nu fast, for en krop jeg fik ud af det! Aldrig havde jeg troet at jeg i en alder af 27, ville stå med synlige mavemuskler, runde muskuløse skuldre, flotte tonede ben, og en røv som en 16-årig!!

Og jeg var da stolt – gu var jeg det! Men jeg var langt fra glad! Faktisk er det først i dag (5 mdr. efter min topform), at jeg kan se, hvor god en form jeg var i. Jeg kan huske PRÆCIS, hvordan jeg havde det med mig selv og med min krop, da jeg var i “god form”. Jeg husker, at jeg så små skuldre i spejlet, sidedeller, ingen patter, dårlig hud, grim røv, strækmærker… 

Og det giver jo ingen mening.. Jeg var dybt ulykkelig på det her tidspunkt, og følte jeg kæmpede med en krop der hverken ville smide fedt eller vise sig fra sin bedste side.

Nu er det 5 mdr. siden, jeg stoppede med fast kostplan og 6 træninger (+/-) om ugen. Jeg troede seriøst, at jeg nogenlunde kunne holde mig i min “gode form” ved blot at finde en balance mellem sund kost, slik og byture. Men kroppen ændrer sig altså med lynets hast, når du tager den ud af sine vante rammer. Først begyndte jeg at tabe mig pga. tabt muskelmasse, derefter begyndte vægten bare at stige ligeså stille. Jeg synes på ingen måde, at jeg spiste anderledes end andre (hvilket jeg heller ikke gjorde), men jeg glemte at min krop ikke var vant til det.

Næste udfordring var min forbrænding. Eftersom jeg ikke trænede efter et strengt program mere, faldt den. Jeg forsøgte med lidt mere cardio på programmet, med kunne ikke helt holde modet oppe til at fortsætte med det. Og det var tydeligt at se på kroppen.

Eftersom jeg har set, hvordan min krop KAN se ud, frygter jeg at jeg aldrig bliver tilfreds igen – ligesom pigen et år tilbage. Jeg har dog gjort op med mig selv, at jeg IKKE vil tilbage til kylling, ris og grøntsager og 6+ træninger om ugen. Jeg var IKKE glad. Jeg vil faktisk ønske at jeg aldrig havde været i den form – for jeg bliver konstant mindet om den. Folk “bedømmer” dig ud fra den sidste gode form man var i – jeg tænker at mange atleter vil kunne forstå den tankegang. Tilstanden man er i, når man ser lidt “blød” ud, bliver anset som offseason eller en form, man har, mens man gainer muskelmasse. Der sidder sikkert også en del derude og tror, at jeg er i offseason, hvis de kigger tilbage på hvordan jeg så ud i sommers – men det er jeg IKKE. Jeg ser ud som jeg gør!

Jeg træner stadigvæk styrke ca. 3-4 gange om ugen, spiser overvejende sundt – men også usundt. Jeg går i byen og drikker mig fuld, og jeg spiser tømmermændsmad dagen efter. Nogle ting har jeg dog fået ændret for altid:

- Jeg har altid fokus på at få proteiner nok
- Jeg ved hvad gode fedtstoffer er
- Jeg elsker styrketræning, og slipper det aldrig
- Jeg ved ca. hvor mange kalorier der er i næsten alle madvarer
- Jeg drikker ikke mine kalorier
- Jeg tager kosttilskud hver dag
- Morgenmad er vigtigt for mig og består stort set altid af havregrød eller æg
- Jeg har altid mandler med mig
- Jeg ender altid med at købe træningstøj fremfor hverdagstøj
- Jeg vil aldrig blive tilfreds igen...

Du kan følge Christinas blog lige her.

 

Dagens Gossip