27 anholdt: Hash gemt i hestetransport

Et international narkonetværk, der angiveligt er ansvarligt for at smugle store mængder illegale stoffer ind og ud af Spanien, er blevet optrævlet i et europæisk politisamarbejde.

27 personer er anholdt under en aktion i flere spanske byer, lyder det fra EU's politienhed Europol. De anholdte har tråde til flere forskellige internationale narkoorganisationer.

Gruppen med base i regionen Navarra nær grænsen til Frankrig er mistænkt for i årevis at have været hovedimportør af amfetamin til Spanien.

Det skulle være sket gennem en smuglerrute til Holland, hvor cannabisharpiks blev fragtet til Holland, mens spanierne fik amfetamin med sig tilbage.

Ifølge Europol modtog gruppen forsendelser af cannabis gemt i hestetransporter fra en anden kriminel gruppe i Valencia. Herefter skjulte de stoffet i konservesdåser, før det blev transporteret videre til Holland.

Fransk politi snuppede således en lastbil med kurs mod Holland 30. november sidste år, der indeholdt i alt 675 kilo cannabisharpiks.

Det skulle byttes til 200 kilo amfetamin, der skulle med tilbage til Spanien med henblik på videresalg.

Som led i efterforskningen fandt politiet tråde til en anden kriminel gruppe, der skulle være involveret i lejemord og afpresning.

Tre colombianere fra denne gruppe er blandt de 27 anholdte, og de venter lige som de øvrige anholdte på at blive prøvet for retten i Spanien.

I forbindelse med aktionen udførte spansk politi 25 ransagninger og fandt 4,3 kilo amfetamin samt ketamin, kokain og andre ulovlige stoffer. Samtidig fandt betjentene en indendørs cannabis-plantage med mere end 100 planter.

Spanske toldmyndigheder har samtidig blokeret 97 bankkonti, beslaglagt 19 lejligheder, seks virksomheder og otte køretøjer som led i en parallel efterforskning om hvidvaskning af penge.

 

 

Dagens Gossip