28-årig idømmes fængsel for matchfixing

I danmarkshistoriens første sag om matchfixing blev en 28-årig mand tirsdag idømt et års betinget fængsel for i samarbejde med flere fodboldspillere at have fixet resultatet af to fodboldkampe i 1. division i 2010.

Den 28-årige frifindes dog for at have informeret en filippinsk organisation om en af kampene, hvilket skulle have fået organisationen til at spille to-tre millioner kroner på kampen.

Sagens anden tiltalte, 26-årige MB, frifindes.

Han var tiltalt for at have spillet 10.000 kroner på udfaldet af kampen mellem Vejle og Hvidovre den 14. november 2010.

Inden da skulle den hovedtiltalte, MT, have fortalt ham, hvordan kampen ville ende.

Den anden fodboldkamp, som sagen drejer sig om, var et opgør mellem FC Hjørring og Hvidovre den 24. oktober 2010. Her var det fixede resultat, at FC Hjørring skulle score minimum fire mål mod Hvidovre.

Hvidovre tabte kampen 2-4. Det sikrede ifølge anklagemyndigheden den 28-årige tiltalte og fem andre mænd, der er sigtet i sagen, en udbetaling på omkring 300.000 kroner ved at spille for omkring 100.000 kroner.

Den 28-åriges forsvarer mener ikke, at anklageren har løftet bevisbyrden for det høje beløb.

Anklagemyndigheden havde krævet MT idømt halvandet års fængsel, men han slap altså med et års fængsel, der blev gjort betinget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip