29-årig truede Kurt Westergaard med bombe

En 29-årig mand fra Aarhus skal torsdag stå foran en dommer ved Retten i Aarhus, hvor politiet vil kræve ham varetægtsfængslet for bombetrusler mod buspassagerer og tegneren Kurt Westergaard onsdag, oplyser Østjyllands Politi.

Politiet har sigtet den 29-årige mand for trusler, fordi han angiveligt "under en tur i en bybus onsdag klokken 11.26 i det vestlige Aarhus, fremkom med bombetrusler mod bussen samt tegneren Kurt Westergaard", oplyser vagtchef Peter Hunniche.

Betjente fra Østjyllands Politi affyrede onsdag varselsskud mod den arabisk udseende mand i Aarhus. Han råbte, at han var terrorist, og stak af fra politiet.

Den 29-årige blev efterfølgende anholdt klokken 13.01 på et stisystem på Gudrunsvej i Brabrand.

- Vi betragter sagen som opklaret og leder ikke efter andre, sagde politikommissær Mogens Brøndum til Ritzau.

Klokken 11.29 ringer en utryg borger 112, da han sad i en bus på vej mod Brabrand, hvor en meget truende mand i bussen råbte op om, at han var terrorist.

Manden steg af bussen ved City Vest og kørte formentlig videre med buslinje 4A, hvor han steg af ved Silkeborgvej i Åbyhøj.

Her så politiet en mand, der passede på signalementet, og satte efter, hvor de også affyrede varselsskud for at få manden stoppet og anholdt.

Den 29-årige fremstilles i et grundlovsforhør klokken 10 torsdag. Det er uvist, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip