29 års fængsel til fire mænd for at tæve Ali ihjel

Dommen lød på otte år fængsel til hovedgerningsmanden Osama Jaffar og syv års fængsel til hver af de tre andre unge mænd. Alle fængselsdomme er ubetingede.

Osama Jaffar, der var den ledende voldsmand i overfaldet på Ali Agha, blev desuden betinget udvist af Danmark. Begrundelsen for at gøre udvisningen betinget var, at Jaffar ikke har tilknytning til eller taler sproget sit hjemland, Irak.

Den 20-årige Ali Agha døde 22. oktober sidste år, halvandet døgn efter han var blevet overfaldet på et stisystem ved Tingbjerg, hvor han blev både slået, sparket og stukket med kniv.

Bag afgørelsen lå også det faktum, at mange af den dødelige vold måtte være sket, mens Ali Agha lå ned i en værgeløs situation. Derfor burde de tiltalte have været klar over, at den unge pædagogstuderende risikerede at miste livet.

Efter domsafsigelsen opstod der uro ude foran Retten på Frederiksberg, som var ved at udvikle sig ganske alvorligt.

To af de nu dømte unge mænd, Osama Jaffar og Suat Plass, reagerede voldsomt på deres dom på henholdsvist otte og syv år, og de sparkede, slog og kastede sig mod den glasrude, der adskiller de tilhørende og selve retssalen. Den afdøde Ali Aghas familie og venner sad på den anden side af glasruden og råbte og skreg af de dømte mænd, der råbte tilbage på arabisk. Også venner af de dømte skulle have været i håndgemæng med Ali Aghas venner.

Jaffar og Plass skabte så megen ravage og uro, at politiet, der var mødt talstærkt op, måtte bruge peberspray for at tvinge de dømte ned på jorden i et jerngreb.

Både advokater, journalister og tilhørere blev ifølge BTs reporter, der var til stede, påvirket af peberspray, der blev brugt i store mængder i retslokalet.

I afgørelsen har dommeren lagt vægt på, at Ali Agha havde mange skader i hovedet og stiksår. Konklusionen er, at de mange læsioner kommer fra slag og spark. De tiltalte har undervejs påstået, at Ali havde en kniv, men det er ikke dommerens opfattelse.

Det var tilsyneladende SMSer til en pige, som kostede Ali Agha livet. I hvert fald har den ene af de tiltalte i retten forklaret, at han sammen med sine kammerater samlede den 20-årige Ali op ved hjemmet om aftenen forud for overfaldet for at få en forklaring på SMSerne, som var sendt til kæresten til den ene af de fire tiltalte. Men snakken udviklede sig altså til et slagsmål, som i sidste ende fik fatale følger for den unge pædagogstuderende.

Obduktionen viste, at dødsårsagen var læsioner i hjernen som følge af stump vold.

Den ene af de tiltalte har forklaret, at Ali Agha blev slået flere gange, og at han på et tidspunkt faldt bagover og slog hovedet. Det var den ene af de fire overfaldsmænd, som kontaktede alarmcentralen og tilkaldte hjælp via en mobiltelefon, som blev lånt af en forbipasserende. De fire stak efterfølgende af fra stedet.

 

Dagens Gossip