3 står fast: Vi overholder dansk skattelovgivning

Selv om teleselskabet 3 har genereret et overskud på 1,5 milliarder kroner de seneste fem år, har virksomheden endnu ikke betalt skat i Danmark. Men det er ikke fordi, at virksomheden prøver at omgå skattelovgivningen.

Store investeringer i netværk og markedsføring forklarer nemlig, hvad overskudspengene er brugt på, fastslår virksomheden i en pressemeddelelse.

- Det skyldes, at selskabets massive investeringer har drevet underskud i selskabets første leveår. Disse akkumulerede underskud har 3 modregnet i indtægterne de senere år, hvor selskabet har oplevet et overskud på driften.

- Selskabets skattepligtige indkomst er hermed reduceret betydeligt - og selskabet har derfor endnu ikke genereret et samlet skattemæssigt overskud, lyder det i en pressemeddelelse.

3 gik i luften i Danmark i 2003, og siden da har selskabet foretaget massive investeringer i infrastruktur i Danmark i form af et landsdækkende 3G- og 4G-netværk.

Investeringerne har været i størrelsesordenen fem milliarder kroner, oplyser 3.

Derudover har selskabet også investeret store beløb i markedsføring, medarbejdere og butikker.

Ifølge lækkede dokumenter, som Politiken er i besiddelse af, har 3 brugt Luxembourg som skattely.

Det selskab i Luxembourg, som ejer 3 i Danmark, havde i 2013 en fortjeneste på 2,1 milliarder kroner, men på grund af en hemmelig særaftale slap man med at betale 5,2 procent i skat.

Ifølge 3 afsluttede Skat i 2010 et transfer pricing review hos virksomheden. Her blev 3's finansieringsstruktur, låneaftaler og intern afregning gennemgået.

Denne gennemgang gav ikke anledning til, at 3 skal ændre praksis i samhandlen med grupperelaterede virksomheder, skriver 3 i pressemeddelelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip