30 år: Målmaskinen fra Madeira vil ud af Messis skygge

En af de bedste fodboldspillere i verden. Nogensinde. Der skal en stor spiller til at bære den betegnelse, men lige præcis Cristiano Ronaldo kan gøre det, når han torsdag 5. februar fejrer sin 30-års fødselsdag.

Det er dog svært at skrive om Cristiano Ronaldo uden samtidig at nævne Lionel Messi, portugiserens evige konkurrent og - i manges øjne - overmand.

Også selvom Real Madrid-spilleren med sin ekstreme hurtighed, sublime fysik og gode hovedspil egentlig er en mere komplet spiller end den lille argentiner fra FC Barcelona.

Sammen med Messi har Ronaldo de seneste syv år været den bedste fodboldspiller i verden. Det kan tilmed dokumenteres, eftersom de to siden 2008 har delt titlen imellem sig.

Ronaldo snuppede hæderen, som i dag hedder Fifa Ballon d'Or, for første gang i 2008.

Siden måtte portugiseren forsmået se Lionel Messi vinde fire år i træk, selvom Cristiano Ronaldo bankede mål efter mål ind, ikke mindst efter skiftet fra Manchester United til Real Madrid i 2009.

Ronaldo, der bærer kælenavnet CR7 efter sine initialer og trøjenummer, er dog ved at få skabt balance i regnskabet, eftersom han har modtaget Fifa Ballon d'Or-hæderen de seneste to gange.

Real Madrid gjorde i juni 2009 Ronaldo til den dyreste fodboldspiller i historien, da Manchester United accepterede at sælge guldfuglen for 80 millioner pund, cirka 694 millioner kroner.

Gennem seks år havde han udviklet sig til en verdensstjerne i den engelske storklub, der i 2003 hentede ham hos Sporting i Portugal.

Sporting havde i 1997 lokket den dengang 12-årige Cristiano Ronaldo til at forlade fødeøen Madeira, hvor han spillede som barn.

Cristiano Ronaldo var ingen målmaskine i sine tre første sæsoner hos United, men fra 2006/07-sæsonen begyndte han for alvor at få gang i den målproduktion, som er blevet endnu vildere efter skiftet til spansk fodbold.

I sine snart seks sæsoner hos Real Madrid har portugiseren scoret mere end et mål per kamp, og Ronaldo nærmer sig kamp nummer 300 for klubben.

Titler har Cristiano Ronaldo vundet så mange af, at man kan blive helt forpustet at remse dem op.

Her er blot et udpluk: Engelsk mester i 2007, 2008 og 2009. Spansk mester i 2012. Vinder af Champions League i 2008 og 2014. Og så også lige et par VM-titler for klubhold oveni.

Med Portugal har Cristiano Ronaldo ikke haft samme succes, men han kan dog fremvise en andenplads ved EM i 2004 og en fjerdeplads ved VM to år senere.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip