30-årig mand begik røveri for at få hjælp

En 30-årig mand fra Havnbjerg blev i går fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg, sigtet for røveri mod Dagli’Brugsen i Havnbjerg på Als.

Søndag morgen kort før klokken 9 gik han ind i Dagli’Brugsen og truede sig til penge med en fiskerkniv.

- Ja, det var mig der gjorde det. Og jeg gjorde det for at få hjælp, så jeg kan komme ud af mit misbrug, siger den sigtede. Han forklarer, at han er stiknarkoman og tager flere slags stoffer. Det skriver Sønderborg Nyt.

- Jeg har prøvet at bede om hjælp, men fik - som mange andre - en plads på en venteliste. Man kan altså dø af bare at vente og vente, sagde den 30-årige til retten.

Flere dages overvejelser førte til, at et røveri er den hurtigste vej til behandling.

Den 30-årige er tidligere dømt til behandling i en røverisag. Desuden har en sag mere, der er på vej til retten. Det er også en røverisag - og den er tilbage fra 2009.

- Vi ved endnu ikke, om du kommer til Augustenborg Sygehus eller til Middelfart Hospital, sagde dommeren, da det var bestemt, at han skulle varetægtsfængsles.

- Selvom sagen er fuldt opklaret, så er det nødvendigt at tilbageholde den anholdte. Ellers sker der bare noget lignende igen, sagde anklageren.

- Det gør der helt bestemt, kom det prompte fra den 30-årige, der er klar over, at han får hjælp til at slippe sit misbrug fra dag ét, når han er i fængselsvæsnet.

I det system tager man vare på dem, der kommer inden for murene, allerede når de kommer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip