30 dages fængsel for snyd med SU

En ung studerende, der er flyttet hjemmefra, får næsten dobbelt så meget i SU som en, der stadig bor hjemme hos mor og far. Og det var mere, end tre unge fra Aarhus kunne stå for.

Derfor havde de tre ifølge Lokalpolitiet i Aarhus Vest registreret sig som boende på en proforma-adresse i Aarhus Vest, selv om de stadig boede hjemme hos deres forældre. Men det er bedrageri, og torsdag stod de tre unge derfor anklaget ved Retten i Aarhus sammen med udlejeren af det hus, hvor de havde registret deres adresse.

De tre unge endte med at få hver 30 dages betinget fængsel, mens udlejeren blev idømt 50 dages betinget fængsel.

Hos lokalpolitiet er man tilfreds med dommen.

»Brugen af proforma-adresser for at få sociale ydelser som for eksempel en højere SU ses tilsyneladende blot som en smart fidus og ikke som noget kriminelt. Det opfattes som noget alle gør, men det kan altså give en hård straf og alvorlige pletter på straffeattesten,« siger vicepolitikommissær Jens Henrik Jensen i en pressemeddelelse.

Dommen til udlejeren vækker også glæde.

»Han medvirker til socialt bedrageri, og det er selvsagt ulovligt,« siger vicepolitikommissæren.

Ifølge Lokalpolitiet i Aarhus Vest er de unges snyderi blevet opdaget i et samarbejde mellem politi, Skat og Aarhus Kommune.

En studerende, som er flyttet hjemmefra, får 5.839 kroner om måneden, mens der blot er 2.903 kroner i SU om måneden, når man bor hos forældrene.

 

Dagens Gossip