31-årig dømt for terrorplan mod JP

Den 31-årige Munir Awad er skyldig i terrorplaner mod JP/Politikens Hus. Det fastslår Østre Landsret fredag i en kendelse.

Awad blev sidste år idømt 12 års fængsel ved Retten i Glostrup. Den samme straf fik tre andre mænd.

Svensk-libaneseren valgte som den eneste at anke dommen til landsretten. Hans krav var frifindelse, men det løb er nu kørt.

En af landsrettens ni nævninge stemte dog for, at Awad skulle frifindes, men de øvrige otte nævninge og de tre dommere stemte alle for, at han er skyldig i terrorplaner.

De fire mænd drog i december 2010 fra Sverige til Danmark. I bilen havde de skydevåben og plastikstrips. Formålet var at trænge ind i JP/Politikens Hus og dræbe så mange som muligt.

- Han deltog i turen fra Stockholm til København vel vidende, at formålet var en terrorhandling, siger retsformand Ejler Bruun som begrundelse for rettens afgørelse.

Retten har blandt andet lagt vægt på en rumaflytning i sagen, hvor Munir Awad taler med Mounir Dhari og Sahbi Zalouti, som også er dømt i sagen.

På aflytningen bliver der talt både om ammunition, om at slagte, hvem gud ønsker, og om en avis.

Det er den svenske efterretningstjeneste Säpo, som har stået for hovedparten af efterforskningen i sagen. Efter at have fattet mistanke til mændene gik Säpo i gang.

Blandt andet er der foretaget rumaflytninger af en lejlighed på Frihetsvägen i Järfälla ved Stockholm, der fungerede som en slags hovedkvarter.

Säpo underrettede danske PET om sagen, og da mændene drog af sted over Storebælt, overtog PET overvågningen.

Blandt andet opsatte man videoovervågning i en lejlighed i Storkøbenhavn, som mændene indkvarterede sig i.

Den 29. december 2010 blev mændene anholdt. PET mener, at de var på vej til at udføre deres terrorhævn for Muhammedtegningerne allerede samme dag.

Munir Awad, der nu er kendt skyldig i landsretten, nægtede at udtale sig under byretssagen. I landsretten har han dog taget bladet fra munden og bedyret sin uskyld.

Nu skal Østre Landsret i gang med at udmåle en passende straf. Dommen vil falde 31. januar. Straffen vil formentlig komme til at ligge omkring 12 års fængsel.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip