34 gidsler meldes dræbt i Algeriet

34 gidsler og 15 gidseltagere er blevet dræbt under den algeriske hærs luftangreb på gasanlæg i det østlige Algeriet, skriver nyhedsbureauet Ani i Mauretanien.

Nyhedsbureauet citerer en talsmand for gidseltagerne, der har tilknytning til al-Qaeda.

Algeriske sikkerhedskilder siger samtidig, at 25 udenlandske gidsler er undsluppet gidseltagerne - deriblandt to japanere.

En gruppe, der kalder sig "Blodets Bataljon", stormede gasanlægget onsdag i et forsøg på at få Frankrig til at indstille en militær kampagne mod islamister i nabolandet Mali.

Et øjenvidne i nærheden af gasanlægget bekræfter over for Reuters, at "mange er blevet dræbt på stedet."

Ingen uafhængige kilder kan bekræfte oplysningerne om 34 dræbte gidsler. Nyhedsbureauet Ani har tætte kontakter til gidseltagerne, som truer med at dræbe resten af gidslerne, hvis hæren nærmer sig gasanlægget.

Et øjenvidne siger til Reuters, at køretøjer, som gidseltagerne har brugt for at komme frem til stedet, er blevet ødelagt af det algeriske militær.

I Paris siger præsident François Hollande, at han har fuld tillid til, at de algeriske myndigheder vil klare gidselkrisen.

To helikoptere har ifølge en af gidseltagerne angrebet anlægget.

Ifølge efterretninger er det den algeriske terrorist Mokhtar Belmokhtar, også kendt som "den enøjede", der står i spidsen for gidseltagerne.

Belmokhtar er et velkendt og berygtet navn hos de internationale myndigheder. Han var i en længere periode topleder i al-Qaeda i Nordafrika og var kendt som en af terrorgruppens stærkeste organisatorer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip