35 får fyresedlen efter rengøringssvindel

Sagen om menneskehandel i rengøringsbranchen får nu konsekvenser i rengøringsgiganten Forenede Service.

Op til 30 rengøringsassistenter og fem administrative medarbejdere er blevet fyret på grund af mistanke om falske identitetspapirer og rod med kontrakter. Det skriver Fagbladet 3F.

- Jeg er meget overrasket over, at vi har været nødt til at fyre så mange mennesker. Der har været mange brodne kar, siger Direktøren for Forenede Service, Steen Gede, til fagbladet.

- Vi har haft medarbejdere til tjek, hvor de ifølge fremviste pas var halvanden meter høje, men i virkeligheden var 1,80 meter høje, tilføjer han.

Der er også fundet mønstre, hvor adskillige af rengøringsassistenterne havde én fælles talsmand og boede på samme adresse, oplyser Steen Gede.

Kontrollerne er indført efter Fagbladet 3F's afsløringer gennem det seneste år af menneskehandel til tvangsarbejde hos offentlige institutioner, hvor Danmarks næststørste rengøringsfirma har kontrakt.

Direktøren oplyser, at en håndfuld danske medarbejdere fra administrationen hos Forenede Service ligeledes har fået en fyreseddel.

- De tidligere medarbejdere har ikke fulgt vores procedurer for ansættelse af rengøringsassistenter, og derved har de været med til, at slaver kunne slippe ind. De administrative medarbejdere er blevet bortvist og sagt op, siger Steen Gede.

En af de administrative medarbejdere blev bortvist og fyret på grund af sagen om menneskehandel, som mandag førte til fængsling af fire formodede bagmænd.

Direktøren forklarer, at Forenede Service i 2012 har opsagt alle underleverandører og indført et stramt kontrolsystem.

Nye medarbejdere skal før ansættelse til personligt møde på koncernens hovedkontor i Søborg, hvor deres identitet og billedlegitimation bliver tjekket.

Sagen om grov udnyttelse i rengøringsbranchen kulminerede mandag aften, da tre mænd og en kvinde i et grundlovsforhør ved Retten i Helsingør blev fængslet i 14 dage.

I alt blev otte personer anholdt.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip