36-årig biltyv skal otte måneder bag tremmer: Dømt for at køre politiet ned

En noget spektakulær sag blev i dag afgjort.

Dommen faldt mod en 36-årig biltyv, der den 14. august havde stjålet en bil på et autoværksted i Rørvig.

Østjyllands Politi blev kontaktet af Midt- og Vestsjællands Politi, som havde mistanke om, at manden var kørt ombord på færgen mod Aarhus.

Derfor stod to betjente klar ved færgelejet, da skibet kom i havn. Manden var dog ingenlunde interesseret i at tale med politiet, så han kørte direkte mod de to betjente, som måtte springe for livet.

Derefter kørte han ind i en patruljebil, hvori der sad en tredje betjent. Manden blev anholdt og dagen efter varetægtsfængslet.

Nu er han blevet idømt otte måneders fængsel og en frakendelse af kørekortet i ti år. Desuden skal han betale de 65.000 kroner til at udbedre skaderne på den politibil, han påkørte.

Dommen gjaldt dels brugstyveri af bilen, for at køre i spirituspåvirket tilstand og for at køre bil, selvom han havde fået frakendt kortet. Derudover blev han dømt for vold mod tjenestemand i funktion og grov vold mod den betjent, der sad i patruljebilen, som han påkørte. Han blev dømt for forsøg på grov vold mod de to andre betjente, der sprang for livet.

- Jeg er godt tilfreds dommen, da den er udtryk for, at politiassistenterne blev udsat for en alvorlig fare, mens de passede deres arbejde, siger anklager ved Østjyllands Politis advokatur for almene sager Mai Buch.

Manden modtog dommen og anker ikke.

 

Dagens Gossip