36-årig britisk OL-vinder i tragisk dødsulykke

Den katamaran, som Andrew Simpson og hans besætning trænede på, kæntrede pludselig og fangede Simpson under vand i 10 minutter. Han blev forsøgt genoplivet, men blev erklæret død 20 minutter, efter redningsfolkene havde hevet ham i land.

Ét andet besætningsmedlem kom til skade under ulykken, men en talsmand siger, at det ikke er alvorligt. Resten af den 13-mand store besætning slap uskadt fra ulykken. Andrew Simpson med kælenavnet 'Bart' flyttede tidligere på året til San Francisco med sin familie.

Han var blevet hyret af den svenske båd Artemis som strateg til at hjælpe med forberedelserne til America's Cup, der begynder den 4. juli på amerikanernes uafhængighedsdag.

- Hele holdet er knuste over det, der er sket. Vores dybtfølte kondolencer går ud til Andrews hustru og familie, siger Paul Cayard, der er direktør for Artemis.

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede ulykken, siger den lokale kystvagt. Men besætningen havde rapporteret fejl på båden, der blev færdigbygget i november sidste år, og den blev bygget delvist om tidligere på året.

Andrew Simpson vandt i 2008 OL-guld i Star, mens han i London sidste sommer vandt sølv i Star Class-konkurrencen.

 

Dagens Gossip