36 forslag til familieboliger på Fyrværkerigrunden

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har sammen med Arkitektforeningen, Lejerbo og Kolding Kommune udskrevet en arkitektkonkurrence om 'Fremtidens bæredygtige almene boliger', som skal ligge på Fyrværkerigrunden i Kolding-bydelen Seest.

Første del af arkitektkonkurrencen var åben for alle og sluttede i januar. Nu har konkurrencens dommerkomité udvalgt de tre bedste forslag, som går videre i konkurrencens fase 2. Konkurrencen fortsætter med at være anonym og først, når den endelige vinder udpeges, bliver alle forslag offentliggjort.

Innovativt kvalitetsbyggeri med fornuftig økonomi

Koldings borgmester Jørn Pedersen har siddet med i dommerkomitéen, og han glæder sig over de mange forslag, der er kommet til de nye familieboliger.

- Det er fantastisk, at der har været så stor interesse for at byde ind på de nye boliger. De tre forslag, der er udvalgt til at gå videre er både innovative og spændende bud på fremtidens boliger, som ikke bare får høj kvalitet, men også får en økonomi, der passer til almindelige indkomster, siger Jørn Pedersen, der samtidig også glæder sig over, at der er kommet interessante bud på helhedsløsninger for hele Fyrværkerigrunden.

Lejerbo, Koldings formand Bent Jacobsen, som ligeledes har siddet med i dommerkomitéen, er yderst tilfreds med, at det er Lejerbo, Kolding, der har fået muligheden for at påvirke, hvorledes fremtidens almene bolig kan se ud.

- Jeg ser store perspektiver i konkurrencen, der allerede nu har vist, at der er rigtig mange gode ideer, og interessant nytænkning omkring både indretning og udformning ligesom der er gode bud på, hvorledes den kommende bebyggelse kan sikre at fællesskabet kan blomstre, siger Bent Jacobsen.

Vinderforslagene og alle de øvrige indsendte forslag offentliggøres den 11. juni.

 

Dagens Gossip