37 nye bynære parkeringspladser

05/04/2013 22:42

Elo Christoffersen

Nyheder
Fra i dag er der 37 nye, bynære parkeringspladser helt klar til brug på den gamle rutebilstation i Svendborg. Parkeringspladserne kommer til at koste 8 kroner i timen. - De nye parkeringspladser ligger rigtig godt. De er tætte på byen, de er tætte på havnen. Og så er de nemme at komme til, når man kommer kørende, fortæller Flemming Madsen, formand for Udvalget for Miljø og Teknik, Svendborg Kommune. Da der er tale om en midlertidig løsning, har der været fokus på at skabe en funktionel parkeringsplads. Det vil sige, at der er sat parkeringsautomater op og foretaget en markering af båsene, mens belysningen er genbrug. De 37 nye parkeringspladser supplerer de 33 pladser i Frederiksgade, der blev indviet ved årsskiftet. Svendborg midtby er med de nye parkeringspladser oppe på i alt 1.350 offentlige parkeringspladser. Heraf er omkring 625 pladser betalt parkering, omkring 525 pladser er tidsbegrænset parkering på parkeringsanlæg, mens de sidste omkring 200 pladser er langs med vejene. Dertil kommer omkring 370 offentlige pladser i umiddelbar nærhed af bymidten og i alt 1.450 private offentligt tilgængelige parkeringspladser fordelt på bymidten og i umiddelbar nærhed af bymidten.

Mest læste i dag

Fra i dag er der 37 nye, bynære parkeringspladser helt klar til brug på den gamle rutebilstation i Svendborg. Parkeringspladserne kommer til at koste 8 kroner i timen.

- De nye parkeringspladser ligger rigtig godt. De er tætte på byen, de er tætte på havnen. Og så er de nemme at komme til, når man kommer kørende, fortæller Flemming Madsen, formand for Udvalget for Miljø og Teknik, Svendborg Kommune.

Da der er tale om en midlertidig løsning, har der været fokus på at skabe en funktionel parkeringsplads. Det vil sige, at der er sat parkeringsautomater op og foretaget en markering af båsene, mens belysningen er genbrug. De 37 nye parkeringspladser supplerer de 33 pladser i Frederiksgade, der blev indviet ved årsskiftet.

Svendborg midtby er med de nye parkeringspladser oppe på i alt 1.350 offentlige parkeringspladser. Heraf er omkring 625 pladser betalt parkering, omkring 525 pladser er tidsbegrænset parkering på parkeringsanlæg, mens de sidste omkring 200 pladser er langs med vejene. Dertil kommer omkring 370 offentlige pladser i

umiddelbar nærhed af bymidten og i alt 1.450 private offentligt tilgængelige parkeringspladser fordelt på bymidten og i umiddelbar nærhed af bymidten.