39 sundhedschefer drak 40 flasker vin

Sundhedsmyndighederne i Norge investerede sidste år 7,7 millioner norske kroner i kampagnen "White Weeks" for at få nordmændene til at drikke mindre. Men blot to måneder forinden drak 39 sundhedschefer 40 flasker vin til i alt 29.000 norske kroner ved et arrangement på Lysebu i Oslo, skriver Bergens Tidende.

Kvitteringen viser, at der i løbet af aftenen blev drukket otte flasker Loimer, otte flasker Sartarelli, otte flasker Cava Brut Natura, og derudover ni flasker vin og syv flasker BA. Kracher.

Sekretær for Sundhed og Omsorg Services, Bjørn-Inge Larsen, sagde sidste år, at de ville indføre nye regler for, hvor meget alkohol, der kan serveres ved arrangementer.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Da avisen fremviser regningen fra Lysebu, hvor den blev serveret 40 flasker vin til 39 gæster, svarer Bjørn-Inge Larsen:

- Det er for meget for sådan en begivenhed. Jeg kan ikke helt sige, hvad historien er bag dette. Det er muligt, at det har spillet en rolle, der blev bestilt middag til 60 deltagere, og nogle kom ikke til middag, siger han.

Tidligere sundhedsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen mener politikere og bureaukrater er nødt til at sætte handling før ord.

- Jeg er enig, 40 flasker til 39 mennesker er meget. Men jeg har aldrig oplevet dette som en slags søslag. Jeg har ikke set nogen overdreven forbrug, men jeg går altid tidligt i seng ved sådanne begivenheder, siger hun.

 

Dagens Gossip