3F: Arbejdsplads-kåring er kun for de rige

Men et prisskilt på mellem 34.000 og 56.000 kroner er det kun velpolstrede virksomheder, der har råd til at deltage i firmaet Great Place to Works kåring af Danmarks Bedste Arbejdsplads.

Sådan lyder det fra landets største fagforbund 3F, efter Newspaq torsdag afslørede, at firmaer som McDonalds, Danfoss, Electrolux, Middelfart Sparekasse og Coop har betalt sig til muligheden for at få hædrende omtale i konkurrencen.

- Det betyder for det første, at de pengestærke virksomheder kommer først i køen, men ligeså vigtigt, betyder det, at rigtig mange virksomheder med gode og fremragende arbejdspladser ikke kan komme med i vurderingen, simpelthen fordi de ikke har mulighed for at købe sig adgang til konkurrencen, siger 3F-formand Poul Erik Skov Christensen.

Kun 137 af landets 282.484 registrerede arbejdssteder har deltaget i konkurrencen om få ret til titlen Danmarks Bedste Arbejdsplads, som Great Place to Work har taget som varemærke.

Dermed er det under en halv promille af de danske arbejdssteder, der har været i betragtning til titlen, der forudsætter, at virksomheden hos firmaet bag har købt en række undersøgelser af arbejdsmiljøet.

Kritikken fra Poul Erik Skov Christensen, der er formand for 350.000 lønmodtagere med job som håndværkere, chauffører, rengøringsassistenter og postbude, kommer få dage før, 3F selv smykker en arbejdsplads med titlen som Årets Arbejdsplads i 3F-regi.

Og formanden mener, 3F's egen kåring rammer skiven bedre end Danmarks Bedste Arbejdsplads, fordi det er medlemmerne af fagforbundet, der selv indstiller deres arbejdsplads til titlen.

- En virksomhed kan have nok så mange gode strategier, certifikater og flotte tal. Men kun hvis vores medlemmer har fundet det værd at indstille den, finder den vej til vores konkurrence, siger Poul Erik Skov Christensen.

Han udelukker dog ikke, at McDonalds, der for andet år i træk blev kåret som Danmarks Bedste Arbejdsplads, er en god arbejdsplads.

- Det vigtigste for at blive årets arbejdsplads må være, at medarbejderne har det godt. Dermed ikke sagt, at det ikke er flot, at McDonalds har formået at drive en forretning, der fortjener hæder og vi har også et fint samarbejde med McDonalds, men vi vælger dog fortsat at sige, at det er medarbejdernes tilfredshed, der skal være afgørende, siger 3F-formanden.

 

Dagens Gossip