3F-formand vil søge indflydelse i både rød og blå blok

»Jeg er superglad for den indsats, som Helle Thorning Schmidt har bebudet omkring social dumping. Jeg vil ikke finde mig i, at velfærdssamfundet eroderes af unfair konkurrence på arbejdsmarkedet,« siger Per Christensen, der også gerne vil klæde regeringen på, når det gælder forestående reformer af erhvervsuddannelser og arbejdsmarkedet.

Afskaffelse af lediges ret til selvvalgt uddannelse, sådan som landets seks største kommuner har plæderet for, bryder han sig ikke om.

»Det er en dårlig idé. Vi kan dokumentere, at retten til selvvalgt uddannelse betyder, at vores medlemmer kommer i arbejde. Når kommunerne vil afskaffe det, er det set med mine øjne kun et spørgsmål om økonomi,« siger han.

Og det er ikke kun socialdemokrater, der kan hente råd og vejledning hos den nye 3F-formand.

»Vi vil være kritiske og konstruktive, uanset om statsministeren går i høje hæle eller i sorte sko. Jeg er blevet spurgt, om jeg også vil byde Kristian Thulesen Dahl (leder af Dansk Folkeparti, red.) på kaffe - og ja, det vil jeg. Alle de steder, vi kan komme igennem med vores synspunkter, vil vi søge en dialog,« siger Per Christensen.

»Vi skal være attraktive og uomgængelige. Det skal være sådan, at når folk snakker beskæftigelse, arbejdsmarked og social dumping, så skal de tænke på at ringe til mig eller nogle af vores andre gode folk i organisationen,« siger Per Christensen.

 

Dagens Gossip