3F kaster sig ind i kampen om akutjob

Pilen peger i positiv retning i kampen for at oprette akutjob til langtidsledige, der efter nytår eller senest til sommer ryger ud af dagpengesystemet.

Beskæftigelsesministeriet afslører, at der nu er 2.500 akutjob på Jobnet. Men der er stadig uendeligt langt til målet om 12.500 akutjob.

Nu kaster Fagfornundet 3F sig ind i den benhårde jagt på akutjob.

3F har oprettet en telefonhotline på nummer 70 300 990, hvor arbejdsgivere kan ringe ind og få råd til at oprette akutjob.

- Baggrunden er, at situationen for vores medlemmer er dybt alvorlig. Lige nu har vi 2.400 medlemmer, som står til at miste deres dagpenge bare i januar. Og tusinder vil følge i månederne efter. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at forsøge at hjælpe dem, siger forbundssekretær i 3F Per Christensen til Fagbladet 3F.

Telefonsamtalerne går dog også den anden vej. 3F vil tage kontakt til arbejdsgivere for at finde frem til akutjob.

Situationen er nemlig akut for rigtig mange 3F'ere. 2.416 risikerer at miste dagpengene til januar, og af dem er 65 procent ufaglærte.

- Der var flere akutjob til læger og sygeplejersker end til 3F'ere. Så udbuddet af akutjob passer ikke til målgruppen. Vi håber, vi kan få flere arbejdspladser, der beskæftiger vores medlemmer, til at komme på banen med akutjob, siger Per Christensen.

De fleste af de 3F'ere, der ryger ud af dagpengesystemet, er i halvtredserne og har arbejdet i industrien, før de blev arbejdsløse.

 

Dagens Gossip