3F langer ud efter mærkelige kurser med byggeri af spaghetti-tårne

Medlemmer af Danmarks største fagforbund 3F er overrepræsenterede i statistikken over dem, der har mistet retten til dagpenge det seneste halve år. Det viser en opgørelse fra AK Samvirke, skriver Information.

3Fs medlemmer udgør 12,5 procent af de samlede dagpengemodtagere, men udgør hele 26,7 procent af de personer, som er faldet ud af dagpengesystemet, skriver avisen.

Ifølge forbundsformand i 3F, Poul Erik Skov Christensen, er der en logisk forklaring på overrepræsentationen af 3Fere i statistikken:

»Det skyldes i stort omfang, at de kvalifikationer, som mange af vores ledige har, ikke er dem, som arbejdsgiverne går efter først, når der skal besættes job,« siger han til Information. Mange af de ledige 3Fere, som er faldet ud af dagpengesystemet, er ufaglærte.

Ifølge forbundsformanden er det dog også et udtryk for »en beskæftigelsespolitik, der har spillet fallit«:

»Man har været mere interesseret i at lave stramninger, bestemmelser og ordninger, hvor folk har gået på mærkelige kurser, hvor de bliver sat til at bygge spaghettitårne, end på at opkvalificere de arbejdsløse,« siger Poul Erik Skov Christensen, der ikke mener, at dansk beskæftigelsespolitik har formået at opbygge passende uddannelsesforløb for den enkelte ledige.

»Vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe de ledige medlemmer. Vores indsats har været ud over rammerne i forhold til, hvad vi er forpligtet til,« siger formanden, der ikke mener, at 3F kan redde medlemmerne alene.

»Jeg så gerne, at vi i den kommende beskæftigelsespolitik tog afsæt i noget andet end rigide regler, og det kan man kun gøre ved at lave en håndholdt indsats i forhold til det enkelte individ,« siger han.

 

Dagens Gossip