3F overvejer ny blokade mod Vejlegården

Restauranten i Vejle genåbnede i maj med et nyt selskab som forpagtere og med den tidligere forpagter Amin Skov som køkkenchef.

Men 3F Vejle vil stadig have de nye forpagtere til at tegne overenskomst med fagforeningen, selv om det nye selskab ligesom Amin Skov har valgt en overenskomst med Kristelig Fagbevægelse, Krifa, skriver avisen.

»Vi har bestemt ikke opgivet at få en overenskomst med Vejlegården,« siger Henning Troelsen, der er gruppeformand i 3F Vejle.

Læs også: Amin Skov vil sagsøge Sydøstjyllands Politi

Han tilføjer: »Vi ser den nuværende situation med de nye forpagtere som en videreførelse af den tidligere konflikt. Men vi har ikke kontaktet dem endnu. Vi har ladet sommeren gå, og vi vil vurdere sagen her i efteråret«.

»Men hvis de nye forpagtere siger nej til det, vil vi igen iværksætte en blokade«, siger gruppeformanden, da 3F ifølge ham er »nødt til at tænke på de andre arbejdsgivere i området. Mange arbejdsgivere er kede af konkurrenter som Amin Skov og forpagterne bag ham, der aflønner deres ansatte ringere og derved stiller de andre arbejdsgivere dårligere i konkurrencen«. Bestyrelsesformanden i det nye selskab bag Vejlegården, Jette-Lis Christensen, afviser 3F.

»Vi har stadig overenskomst med Kristelig Fagbevægelse. Der er ikke nogen forskel til tidligere, bortset fra at vi er startet op med et nyt selskab. Men det er ikke Amin Skov, som 3F skal slås med mere. Han skal bare passe sit arbejde. Så må vi andre slås,« siger Jette-Lis Christensen til Politiken.

 

Dagens Gossip