3F: Regeringen tager ansvar

Initiativerne er blandt dem, fagbevægelsen længe har efterspurgt, skriver fagforbundet i en pressemeddelelse.

»Det glæder mig meget, at spørgsmålet om social dumping bliver ved med at være et stærkt fokusområde for regeringen,« siger forbundsformand for 3F Poul Erik Skov Christensen.

Han er meget tilfreds med, at regeringen siden tiltrædelsen af flere omgange har indgået politiske aftaler på området.

»De initiativer, regeringen allerede har iværksat, har haft stor betydning. Derfor er det positivt, at de nu fortsættes og udbygges,« siger forbundsformanden.

Regeringens initiativer indeholder blandt andet forslag om brug af arbejdsklausuler, en styrket myndighedsindsats og indsatsen mod ulovlig cabotagekørsel.

”Der er ingen tvivl om, at det netop er på nogle af de områder, hvor regeringen her tager fat, at vi har set behovet ude på arbejdspladserne,” siger Poul Erik Skov Christensen.

3F har igennem længere tid påpeget store problemer med virksomheder, der ikke har nogen aktivitet uden for landets grænser, men som formelt registrerer sig i et andet EU-land udelukkende for at undgå kontrollen med social dumping i Danmark.

”Det er et meget stort problem, som regeringen nu forsøger at komme til livs. Der er ingen tvivl om, at det er den helt rigtige vej at gå, når det handler om virksomheder, der bevidst forsøger at snyde i Danmark,” siger Poul Erik Skov Christensen.

”Samlet set er initiativerne på området en tilkendegivelse af, at regeringen deler vores opfattelse af, at social dumping kan have katastrofale konsekvenser for det danske arbejdsmarked og for velfærdssamfundet,« tilføjer han.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip