3F Vejle helt rolige ved politianmeldelse

3F afviser, at tv-overvågningen af fagforbundets grund i Vejle er til for at holde øje med personer, der kommer og går hos naboen - Restaurant Vejlegården.

En støtte til restauratør, Amin Skov, har nu politianmeldt forbundet for at filme uden for deres egen matrikel. Men det tager lokalformand Martin Jensen temmelig roligt.

- Jeg har tegnet en kontrakt med G4S, som lever af at lave sikkerhed. Og jeg sætter min lid til, at sådan et godt firma, sørger for, at det er i orden, siger han til Newspaq.

Men Franck Schwaner, der er bestyrelsesmedlem i Restaurant Vejlegårdens Støtteforening, fastholder sin påstand om, at 3F's overvågning er ulovlig.

- Ifølge lovgivningen må man ikke overvåge uden for sin egen matrikel. Det har de gjort, og det har jeg reageret på. Ellers skulle de have blændet kameraet af, så det bliver gråt og utydeligt, siger han til Newspaq.

3F's kameraovervågning kom frem under grundlovsforhøret af Amin Skov, der nu er løsladt, men stadig sigtet for ildspåsættelse ved branden i restauranten 21. december.

De to parter - 3F's lokalafdeling og Vejlegården - ligger blot 25-30 meter fra hinanden. Og derfor er 3F's kameraovervågning kommet i fokus i sagen.

De fem kameraer blev monteret i august måned, fordi fagforbundet oplevede alvorlige trusler og hærværk i forbindelse med sommerens strid om overenskomster og konflikt mod Vejlegården.

- Vi har fået trusler mod afdelingen og mod personalet. Der er folk, der har truet med brandbomber, og vi har oplevet hærværk. Derfor har vi fået sikkerhedsfirmaet til at sætte kameraer op. Og nu kommer de og tjekker, at alt er i orden. Derfor tager jeg den her sag stille og roligt, siger Martin Jensen.

Balladen om Restaurant Vejlegården fik national opmærksomhed i sommer. Restauratør Amin Skov opsagde overenskomsten med 3F og forringede efterfølgende de ansattes vilkår i en aftale med Kristelig Fagforening.

Arbejdsretten har siden fastslået, at blokaden var helt lovlig. Men affæren udløste en større debat blandt politikere og i befolkningen, om den danske model, hvor arbejdsmarkedets parter selv aftaler vilkårene.

 

 

Dagens Gossip