3Fere har 200.000 kroner til gode hos Amin

Selvom den faglige konflikt med Restaurant Vejlegården nu er slut, vækker konkursen ærgrelse i Fagforbundet 3F.

To af medlemmerne har nemlig tilsammen over 200.000 kroner til gode i manglende udbetalt løn og feriepenge, fortæller Martin Jensen, der formand for 3F i Vejle.

- Jeg er rigtig ærgerlig over det på vores medlemmers vegne. For vi har flere sager kørende mod Amin Skov. Nu må vi afvente konkursdekretet og se, hvordan vi får pengene hjem til vores medlemmer, siger han til Newspaq.

Sagerne mod Restaurant Vejlegården kører i øjeblikket ved arbejdsretten og i det civilretlige system. Og den ene sag om manglende løn har kørt siden november 2011.

- Restauratøren har forsøgt at udsætte de sager nogle gange, så de er blevet temmelig langtrukne. Nu synes jeg, det er på tide, at medlemmerne får de penge, siger Martin Jensen, der afventer at Statstidende bekræfter konkursen, så 3F kan gøre kravene gældende.

I forbindelse med offentliggørelsen af konkursen har Amin Skov beskyldt 3F for at være en af hovedårsagerne til, at han må dreje nøglen om til den omstridte restaurant.

- Min kommentar til det er, at det nu er en sag mellem ham og dem, han skylder penge. Og så er det det. Nu må vi se, hvordan vi får pengene hjem til vores medlemmer, siger Martin Jensen.

Under grundlovsforhøret mod Amin Skov, der stadig er sigtet for selv at stå bag branden i restauranten i december, kom det frem, at han havde en gæld på 400.000 kroner.

I sommer fik det massiv opmærksomhed, at 3F havde iværksat en lovlig blokade mod Restaurant Vejlegården, fordi Amin Skov havde opsagt overenskomsten med fagforbundet og tegnet en overenskomst med Kristelig Fagforening, der bød på ringere vilkår for de ansatte.

 

Dagens Gossip