40 personer savnet efter bådforlis

Redningsarbejdere leder efter omkring 40 indonesere, efter at den båd, de var passagerer på, sank i høje bølger ud for Malaysias kyst.

To redningsfartøjer leder efter overlevende, siger Amran Daud fra de maritime myndigheder i Malaysia.

Der menes at have været 44 personer på båden, der skulle fragte indoneserne ud af Malaysia i al hemmelighed. Passagererne arbejdede formentligt illegalt i Malaysia, og de ville derfor undgå grænseovergange. Fire af passagererne er indtil videre blevet reddet.

Båden havde ved forlis-tidspunktet været tre timer undervejs på sin rejse fra Tanjung Sedili på Malaysias østkyst til den indonesiske ø Bantam, hvor passagererne skulle fejre den muslimske højtid Eid al-Fitr, der markerer afslutningen på ramadanen.

- Bådens tilstand menes at have været tvivlsom, siger Amran Daud, der tilføjer, at myndighederne fortsat efterforsker årsagen til ulykken.

Tre af de overlevende blev reddet af forbipasserende fiskere, der alarmerede myndighederne om forliset. Den fjerde blev hevet op af vandet af redningsarbejdere. På det tidspunkt havde de ligget i vandet i omkring 15 timer.

De reddede var blevet fundet klyngende til plastiktromler i vandet. De bar ikke redningsveste.

Bådulykker ud for Malaysias kyst sker hyppigt, fordi mange tusinder af folk fra fattigere lande i regionen som Indonesien og Myanmar benytter sig af farefulde rejser i skrøbelige både for at komme ind i landet og arbejde illegalt.

Mange indonesere forsøger dog at komme tilbage til deres hjemland i løbet af ramadanen for at fejre Eid med deres familier.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip