431 meldes omkommet i færgetragedie i Kina: 11 savnes

Mindst 431 mennesker har mistet livet i færgetragedien på Kinas Yangtze-flod.

Ifølge Reuters passerede det officielle dødstal 400 i løbet af lørdagen, og søndag er det altså oppe på 431 personer. 11 savnes fortsat.

Dermed er det tilsyneladende kun 14 mennesker, der er sluppet fra skibskatastrofen med livet i behold.

Færgen forliste i løbet af få minutter, da et pludseligt uvejr ramte området i Jianli i Hubei-provinsen mandag aften lokal tid.

Det bekræftede antal af omkomne er steget markant, efter at det fredag lykkedes redningsarbejdere at hejse skibet med hjælp fra store kraner. Aktionen betød, at dykkere og redningsfolk fik adgang til at gennemsøge færgen for savnede og omkomne.

Siden forliset har 3400 soldater og 1700 politifolk arbejdet på at finde overlevende og savnede, melder det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Også 149 fartøjer og redningshelikoptere skulle deltage i eftersøgningsarbejdet, og området, hvor der ledes efter savnede, strækker sig helt til Shanghai, skriver Reuters.

Præsident Xi Jinping har krævet, at der bliver foretaget en dybdeborende efterforskning af årsagen til tragedien.

En talsmand for regeringen oplyser, at der bliver foretaget dna-test af alle lig for at identificere ofrene.

Selskabet, der rådede over færgen, har undskyldt katastrofen og har meddelt, at det vil samarbejde "fuldt og helt" i efterforskningsarbejdet.

Styret i Beijing har yderligere understreget, at der ikke vil blive skjult oplysninger i sagen.

Informationer om katastrofen og mediernes adgang til stedet har ellers været nøje kontrolleret af myndighederne, og kritik af redningsindsatsen på sociale medier er hurtigt blevet fjernet.

Pårørende til de omkomne har været i voldelige sammenstød med politiet. Mange af dem klager over, at de ikke er blevet informeret ordentligt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip