45-årig mand dømt for knivstik i Birkerød

Det var ikke drab, men vold med døden til følge, da en 68-årig mand en aften i april sidste år døde af knivstik i sin lejlighed på Teglporten i Birkerød.

Det afgjorde et nævningeting ved Retten i Lyngby tirsdag.

En 45-årig mand, der var tiltalt for at have dræbt sin 68-årige kammerat, blev frifundet for drab. Han blev i stedet dømt for vold med døden til følge og slap med seks års fængsel, oplyser hans advokat Michael Harms til Ritzau.

Nævningetinget var ikke helt enigt, idet en ville frifinde manden helt, og en anden ville dømme ham for drab.

Et flertal på fire nævninge og de tre juridiske dommere mente imidlertid, at manden skulle dømmes for vold med døden til følge.

- Jeg havde selvfølgelig gerne set, at min klient var blevet helt frifundet, men er tilfreds med, at nævningetinget var enige i, at der ikke var tale om drab, siger Michael Harms.

Ifølge anklageskriftet fik den 68-årige flere stiklæsioner i halsen og brystkassen, herunder et 13 centimeter dybt stik i højre side af brystet, som han døde af.

Det var en bekendt til de to mænd, der kom forbi lejligheden og opdagede den døde mand liggende på gulvet, hvorpå han alarmerede politiet.

Da politiet ankom, sad den nu dømte mand, Kim Jørgensen, i sofaen. Han blev anholdt og sigtet i sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip