46 lande går til kamp mod pædofile

I alt 46 lande har dannet en alliance mod pædofile netværk. Repræsentanter for landene træffes i Bruxelles onsdag for at lægge grunden til sammenslutningen, skriver EU-kommissær for Indre Anliggender, Cecilia Malmström, og USA's justitsminister i den svenske avis Dagens Nyheter.

Alle EU-lande samt USA, Japan og Australien indgår i Alliancen, der har fået navnet Global Alliance against Child Sex Abuse Online.

- De, som begår overgreb på børn, virker globalt, og et internationalt samarbejde er den eneste måde, hvorpå vi får pågrebet dem, skriver Malmstrøm og Holder.

Alliancen vil virke for, at der bliver rettet op på huller i lovgivningerne, som udnyttes af netpædofile i dag. Samtidig vil de gøre det lettere for de nationale politistyrker at arbejde på tværs af grænserne, fastslår EU-kommissæren og den amerikanske justitsminister.

Medlemslandene forbinder sig også ved at oprette særlige politienheder mod børnepornografi på nattet og ved at udvide samarbejdet med frivillige organisationer.

Desuden er det en målsætning at se til, at alle lande får love, som forbyder personer, der er dømt for overgreb mod børn, at arbejde med børn og unge.

/Ritzau/

 

Dagens Gossip