5 dårlige vaner som man i virkeligheden ikke vil af med

'Dårlige vaner' er måske ikke så dårlige endda.

Hvis noget bliver en vane, er det vel, fordi vi får noget positivt ud af det (ja ja, også noget negativt, men se nu glasset som halvt fyldt)?

En tilfredshed ved at kradse i en sårskorpe, en forløsning ved at pille næsen eller bide neglene.. Hvorfor skal noget, der er rart, stemlpes som en 'dårlig vane'?

Her kommer seks 'dårlige vaner', vi godt kan forstå, du ikke droppe foreløbigt, simpelthen, fordi det er så djævlens rart:

1) Du fodrer den svage selv-diciplin
Du hopper i supermarkedsfælden. Giver det ikke mening? Prøv med den her situation: Det er onsdag. Klokken er 16:30, og du har ramt supermarkedskøen i samme sekund som tre skrigende unger, fire sure forældre og tilsyneladende samtlige andre danskere, der har 8-16-job.

Kassedamen er langsommere end den skildpadde, der netop fejrede 130 år i en Discovery-dokumentar i går, og du begynder at svede. Det er ulideligt, men hov: Hvad skuer dit øje? Rækken med Kit-kats, Haribo-poser og en fuldfed Marsbar.

Arj, du har ikke råd til eller brug for den basse, tænker du… Men lur os, om du ikke lidt for ofte får sneget Mars-baren eller andet usundt ned i kurven, for hold fast, hvor er det rart, når du bider i baren, så snart du er ude af køen.

2) Du har dårlige morgenritualer - version1: Snooze-fælden
Mandag morgen. Æv, hvor ringer uret for tidligt. Men det gør ikke noget, for du trykker da bare på ”Snooze”-knappen.

Dumt; ja, for du ved jo, at du nu skal halse efter bussen eller tonse endnu hurtigere afsted på cyklen, for at nå din destination til tiden – men hold fast, hvor er de otte minutter ekstra rare.

3) Du har dårlige morgenritualer - version2: Opløsning i badet
Du får tør hud af lange bade. Du spilder vand og belaster miljøet unødigt med dine laaaange, men åh så dejlige bade, der får dig til at vågne om morgenen.

Men du holder da ikke op med at stene under badet foreløbigt, for; hold fast, hvor er det rart.

Læs også: Dårlig vane: Danskerne knalder i syv minutter klokken kvart i elleve om aftenen

4) Du giver pokker i eksperternes advarsler
Børn bør ikke se fjernsyn eller spille på iPad hver dag og maks et eller andet usandsynligt lavt antal minutter om dagen….

Men klokken er fem om morgenen. Den lille terrorist har besluttet sig for at stå alt for tidligt op – eller eventuelt være hysterisk pylret sidst på eftermiddagen. Du tænder skærmen og lader ungen se løs, stik imod alle eksperternes råd – for hold fast, hvor er det rart med lidt ro.

5) Du lever efter mottoet ”motion er for slapsvanse”
Der er kun to etager op, men du tager alligevel elevatoren for at undgå at blive forpustet eller endda blive svedig.

Du ved selvfølgelig godt, at de små stunder med motion er utrolig sundt, men hold nu fast, hvor er det rart at tage den elevator - og hvad skal man også med for meget motion...

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip