5 gode råd: Sådan overlever parforholdet, efter I har fået børn

Henriette Lund, som blogger på Blondinemor.dk, ved, at en familieforøgelse betyder store ændringer for parforholdet.

Men hun og hendes mand er nogle af de heldige. Hun siger selv, at parforholdet er blevet 1000 gange bedre, efter de er blevet forældre.

Derfor har hun samlet en liste over ting, som får hendes og mandens forhold til at fungere trods børn.

1. Forventninger
Jeg tror, noget af det, der gjorde den første tid som forældre “nem” for os trods ingen søvn og dertilhørende, var, at vi ikke havde stillet de store forventninger op.

Læs også: Man ved, man har fået børn, når...

Vi tog tingene som de kom og løste udfordringerne hen af vejen.

2. Giv plads, mor!
Noget af det, jeg kan få allermest gåsehud af, er, når jeg ser en nybagt mor, der dikterer og rakker ned på far. Af et velment hjerte selvfølgelig, men nøj jeg føler med den stakkels mand. Og hvad så den ble sidder 5 mm for meget til højre.

Ungen overlever nok, og far beholder sin værdighed!

3. Tag det roligt
Og det skulle komme fra verdens største hønemor! Men jeg har virkelig været opmærksom på mit “bekymrede jeg”, og ladet far tage over indimellem.

Læs også: Kvinde ringer til politiet om efterladt baby - men så kom sandheden frem

Mænd, nu generaliserer jeg, har bare en evne til at se lidt lettere på tingene, og det har forsøgt at lade mig smitte af. Så brug kønsforskellen positivt!

4. Omfavn udfordringerne
For de kommer! Har selv levet efter mantraet “at de er jo små så kort tid”. Forstået på den måde, at jeg ikke har taget det så tungt, om baby helst ville sove hos os eller i liften på sofaen, men bare nydt det!

Læs også: Sygeplejerske snyder sit engangsknald til at tro, han er blevet far

Det skaber mange unødige frustrationer, hvis du er slave af bøger og artikler. Tænk de små udfordringer som noget kun I kan finde en løsning på.

5. Anerkend hinanden
Det er bare så vigtigt! Anerkend, at I har forskellige måder at gøre tingene på. Ingen mennesker er ens, men I er absolut ligeværdige til at have forstand på JERES barn!

Læs hele Henriette Lunds blogindlæg her.

 

Dagens Gossip