5 sundheds-facts, du altid har troet på, men som er lodret løgn

07/01/2015 17:41

Ronja Ryde

Nyheder
Foto: Shutterstock
Det gælder også de mange læreråd indenfor madverdenen, mener husholdningssiden Goodhousekeeping.com. Derfor har de bedt en ekspert om at lave en liste over de mad-knowhows, som ifølge hende, Samantha Cassetty, i virkeligheden bare er myter. Her er et udpluk: 1. Frisk mad er bedre end frossen mad Det passer simpelthen ikke, at vitaminerne går tabt, når grøntsagerne bliver frosset ned, skriver Samantha Cassetty. Tværtimod kan de friske varer miste næringsstoffer ved blandt andet transport, varme og luft. 2. Rødvin er godt for dig Det er ifølge eksperten rigtigt, at et glas rødvin har visse sundhedsmæssige fordele. Men nøgleordet er netop det: Ét glas. Så snart du drikker mere, kan rødvinsmængden faktisk ligefrem modvirke de fordele, du fik ved det første glas, mener hun. 3. Brunt sukker er sundere end hvidt sukker Nej, det brune sukker er sådan set bare hvidt sukker med flere restprodukter, skriver Samantha Cassetty. Det betyder godt nok, at der er flere mineraler i det brune sukker, men der er tale om så lidt, at effekten af det udebliver. 4. En ‘sportsdrik’ er sundt efter træning Vand er altså nok, hvis man har trænet i en times tid, lyder det fra eksperten. Vandet kan sagtens give dig den rette væskebalance og slukke din tørst efter sådan en omgang træning. En sportsdrik er bare ekstra unødige kalorier, når du ‘kun’ har trænet intensivt i op til en time. 5. Mørkt brød er altid sundere end hvidt brød Et brød er ikke nødvendigvis et fuldkornsbrød, bare fordi det er mørkere end de andre. Farven kan også sagtens skyldes, at det er blevet farvet med karamelfarve, eller at der bare er blevet tilføjet nogle hele hvedekerner, skriver Samantha Cassitty. Gå derfor efter, at der står “fuldkornsbrød” på pakken, hvis du gerne vil have, at dit brød skal være sundt.

Mest læste i dag

Det gælder også de mange læreråd indenfor madverdenen, mener husholdningssiden Goodhousekeeping.com.

Derfor har de bedt en ekspert om at lave en liste over de mad-knowhows, som ifølge hende, Samantha Cassetty, i virkeligheden bare er myter.

Her er et udpluk:

1. Frisk mad er bedre end frossen mad
Det passer simpelthen ikke, at vitaminerne går tabt, når grøntsagerne bliver frosset ned, skriver Samantha Cassetty. Tværtimod kan de friske varer miste næringsstoffer ved blandt andet transport, varme og luft.

2. Rødvin er godt for dig
Det er ifølge eksperten rigtigt, at et glas rødvin har visse sundhedsmæssige fordele. Men nøgleordet er netop det: Ét glas. Så snart du drikker mere, kan rødvinsmængden faktisk ligefrem modvirke de fordele, du fik ved det første glas, mener hun.

3. Brunt sukker er sundere end hvidt sukker
Nej, det brune sukker er sådan set bare hvidt sukker med flere restprodukter, skriver Samantha Cassetty. Det betyder godt nok, at der er flere mineraler i det brune sukker, men der er tale om så lidt, at effekten af det udebliver.

4. En ‘sportsdrik’ er sundt efter træning
Vand er altså nok, hvis man har trænet i en times tid, lyder det fra eksperten. Vandet kan sagtens give dig den rette væskebalance og slukke din tørst efter sådan en omgang træning. En sportsdrik er bare ekstra unødige kalorier, når du ‘kun’ har trænet intensivt i op til en time.

5. Mørkt brød er altid sundere end hvidt brød
Et brød er ikke nødvendigvis et fuldkornsbrød, bare fordi det er mørkere end de andre. Farven kan også sagtens skyldes, at det er blevet farvet med karamelfarve, eller at der bare er blevet tilføjet nogle hele hvedekerner, skriver Samantha Cassitty. Gå derfor efter, at der står “fuldkornsbrød” på pakken, hvis du gerne vil have, at dit brød skal være sundt.