5 ting, du aldrig må tage med dig i seng

Enhver ved, at en god nats søvn er noget af det sundeste, man kan gøre for sig selv.

Men ifølge videnskaben er der en del ting, du ikke må tage med dig op i lagnerne, når du påbegynder din skønhedssøvn.

Husmor-sitet Goodhousekeeping har samlet en liste over en række ting, du under ingen omstændigheder må have i sengen, fordi du dermed ville sætte dit helbred på spil.

1. Din telefon
Der er uden tvivl mange af os, der bruger vores smartphone som vækkeur. Og hvor mange af os kan se sig fri for lige at ville tjekke sit Facebook-feed inden vi lukker øjnene helt i?
Det bør vi altså åbenbart genoverveje, for undersøgelser tuder på, at når vi bliver udsat for lys om natten, kan det føre til både overvægt, depression og søvnløshed.
Desuden er der set flere eksempler på mobiltelefoner og andre elektroniske enheder, hvis opladere er gået i brand i sengen midt om natten. Så det er også for din egen sikkerheds skyld, at al elektronik skal ud af dynen.

2. Kæledyret
En helt ny undersøgelse viser, at der er utroligt mange kæledyrsejere, som deler seng med deres pelsede bedstevenner. Og omkring to tredjedele af dem fortalte, at de sov dårligere, når deres kat eller hund var med dem i sengen.
Kæledyrene kan i øvrigt også være ret beskidte, hvilket er endnu en grund til at formene dem adgang til din seng.

3. Børn
Ud over, at det, ligesom kæledyr, kan forstyrre din nattesøvn at have små søde, sovende tumlinge ved siden af dig, så er det faktisk også farligt.
At sove i de voksnes seng udgør nemlig en risiko for små babyer, som kan dø meget pludseligt af SIDS (Sudden Infant Death Syndrome) og simpelthen ved at blive kvalt.

4. Mad
Det er overordentligt hyggeligt lige at snige aftensmaden med ind til den bløde, varme dyne. Men det er også virkelig klamt, skriver Goodhousekeeping, som kalder hver eneste krumme for ‘en invitation til insekter og andre ulækre ting’.
Så hvis du ikke ligefrem nyder insekters selskab i din søvn, skal du helt holde alle mad- og drikkevarer i de andre rum, og desuden huske at vaske dit sengetøj ofte.

5. Din taske
Du kan sikkert godt finde på at kyle tasken direkte op på din seng som noget af det første, du gør, når du kommer hjem fra en lang dag.
Men ifølge denne undersøgelse er din håndtaske det ulækreste, du ejer - faktisk er den klammere end dit toiletsæde. Den er nemlig fyldt med bakterieer uden på. Så hæng i stedet tasken på en krog i entréen, og sørg måske endda for at vaske den med en klud ind i mellem.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip